Vilka är de olika typerna av Yoga för barn?

October 28

Studier visar att yoga för barn är ett effektivt sätt att bygga självförtroende och införliva hälsosam fysisk aktivitet i vardagen. Den typ av yoga praktiseras av barn tenderar att vara en variant av vanliga yogasekvenser praktiseras av vuxna. De flesta ortodoxa yoga rutiner kan anpassas för en yngre utövare. De avviker från traditionell praxis att sessioner förkortas, och eventuella extrema yogaposer bortses. De vanligaste typerna av yoga för barn inkluderar Ashtanga och Lyengar, som härrör från Hatha yoga.

Dessa metoder kan förändras för att möta en childâ € s behov relativt enkelt. Yoga för barn tenderar att förskriva poser, eller asanas, baserade på djur och växter. Tre vanliga poser i yoga för barn inkluderar ormen, träd, och hund asanas. Ofta efter att barnet är i ställningen, han kan sedan styras i åldersanpassad visualisering. Läraren kommer att be honom att föreställa sig hur det känns att vara ett träd, till exempel, och sedan underlätta eventuella kreativ lek som kan uppstå vid pose.

Många fördelar med yoga för barn har identifierats. En studie publicerad i Journal of kompletterande terapier i klinisk praxis visade en minskad risk för depression och ångest hos barn som deltar i en yoga, samt en minskad risk för fetma och tillhörande låg självkänsla. Dessutom har vårdgivare som arbetar med barn med funktionshinder som autism rapporterade att yoga shower lovar som en tilläggsbehandling. Yoga anses säkert för de flesta barn, men föräldrarna bör ändå ansöka om godkännande från sin childâ € s barnläkare. Barn som lider av astma, till exempel, kan behöva övervakas närmare än genomsnittet barnet.

Yoga för barn kan genomföras så tidigt som linda, och många progressiva daghem anläggningar erbjuder spädbarn klasser som fokuserar på mimik och musik. Under en childâ € s förskoleåldern, kan öva enkla yoga hjälpa koncentrationen genom att hjälpa barnet lära sig att sitta stilla i några minuter. Förskola yoga klasser ofta gånger kretsar kring kreativ rörelse, en mer avslappnad yoga än efter en sekvens av ställningar. När barnet blir äldre och mer erfaren, kan ökas längden på sessioner, vilket leder till en mer givande upplevelse. När de växer vara tonåringar, är mer komplexa asanas infördes, och barnet kan naturligtvis börja växa till en vuxen yoga utan hotelser som vissa vuxna upplever när de börjar ett yogaprogram.

  • Barn som deltar i yoga har en minskad risk för depression och ångest.
  • Vissa daghem anläggningar kan erbjuda yoga för barn.
  • Yoga hjälper barnen att bli mer flexibelt och balanserat.