Vem är Amelia Earhart?

August 7

Amelia Mary Earhart utseende i en värld av luftfarten är så spännande som hennes mystiska försvinnande över Stilla havet under hennes försök att bli den första kvinnan att flyga runt om i världen. Född den 24 juli 1897 in Atchison, Kansas, började Earhart hennes passion för att flyga 20 år senare vid en antenn träffas på Daugherty Field i Long Beach. Hon var inbjuden ombord en öppen cockpit biplan med pilot Frank Hawks. Flyga över Los Angeles på över 200 fot (61 m), insåg hon att flyga verkligen var hennes kall i livet.

Earhart 'första flyglektion ägde rum i januari 1921 Kinner Field nära Long Beach. I juli hade hon köpt en begagnad Kinner Airster, en tvåsitsig biplan som hon glatt namnet The Canary grund av dess ljusa gula färg. Hon satt sina första kvinnliga rekord i oktober 1922 av flyger till en höjd av (4267 m) 14.000 fot. Mindre än ett år senare, Earhart tjänade flygcertifikat från Fédération Aéronautique Internationale (FAI).

En finansiell bakslag 1924 tvingade Earhart sälja The Canary och bli en socialarbetare i Boston, Massachusetts. Det var tre år senare, i april 1928, då hon fick ett samtal som började hennes upphov till berömmelse. Kapten HH Railey hade fått i uppdrag av publicisten George Putnam att hitta en kvinna som kan flyga över Atlanten. Earhart antog utmaningen utan att tveka. Men på grund av hennes begränsningar i instrumentet och flermotoriga flygande, hon var bara en passagerare tillsammans två andra piloter, Wilmur Stultz och Louis Gordon.

I juni 1928 sin tri-motor Fokker flygplan, Vänskap, tog fart för Irland. På grund av dåligt väder och låg bränsle, landade de i stället på Burry Port, South Wales. Ändå vände framgången för denna flygning Earhart till en omedelbar kändis.

Earhart gick på att nå många eftertraktade flygande utmärkelser. I augusti 1929 vann hon tredje plats i den första kvinno Air Derby, en luft race från Los Angeles till Cleveland. Hon var också grundare och VD för The Ninety-Nines, en organisation bestående av 99 kvinnliga piloter.

I februari 1931 Earhart gifte sig med sin publicist, George Putnam. Tillsammans förberett de för hennes solo flygning över Atlanten följande året. Den 20 maj 1932 den femte årsdagen av Charles Lindberghs Atlant flygning, bröt Earhart rekord genom att vara den första kvinnan att flyga ensam över Atlanten, som har den kortaste korsningen tid och flyga den längsta non-stoppsträckan för en kvinna pilot. Hon presenterades med National Geographic Societys guldmedalj av president Herbert Hoover och tilldelades också Distinguished Flying Cross.

Earhart fortsatte att imponera världen med sina flygande prestationer. Hon började planer på att bli den första kvinnan att flyga runt om i världen. Den 1 juni 1937 Earhart klättrade ombord henne Lockheed Electra 10E med sin navigator, Frederick Noonan, börjar deras 29.000 mil (46.671 km) resa runt om i världen. I slutet av juni hade de kommit fram till Lae, Nya Guinea med bara 7.000 miles (11.265 km) för att gå. Framgång verkade nära förestående.

Deras nästa stopp var Howlandön, belägen 2556 miles (4113 km) från Lae. Denna destination var en flygning utmaning, eftersom det var bara 1,5 miles (2,4 km) lång och 0,5 miles (0,8 km) bred. Alla försiktighetsåtgärder har vidtagits för att bidra till deras säker landning. Tre amerikanska skepp tände alla lampor ombord och placerade sig längs flygvägen för att hjälpa Earhart se var hon landar. Den amerikanska kustbevakningen fräs, Itasca, också förankrad i närheten.

Vid 12:30 den 2 juli 1937 Earhart och Noonan lämnade Lae. De flög genom oväntade molnigt och oregelbundna regnskurar. Dessa väderförhållanden gjorde navigering svårt. Deras radiosändningar var oklara och fylld med statisk.

Vid 07:42 fick Itasca en av Earhart s sändningar, där hon sade att hon skulle kunna flyga över Howlandön även om hon inte kunde se det. De var redan flyger på låg bränsle vid (305 m) 1.000 meter. En timme senare, Itasca fått en andra sändning att de flög nord och syd. Earhart hördes aldrig av igen.

Den amerikanska regeringen investerade $ 4.000.000 (SEK), med hjälp av både luft och sjöstrids resurser, för att söka över 250.000 kvadrat miles (647.497 kvadratkilometer) av havet för någon indikation på vad som hade hänt med flygplanet. Sökandet avblåstes den 19 juli 1937. Fram till idag, mysteriet med Earhart sista flygningen förblir olöst.