Vilka är de olika typerna av Rug Backing?

December 3

Den typ av material som är fäst på baksidan av en matta kallas matta uppbackning. Det material som väljs för att backa en matta är viktig för ett antal skäl. Mattor behöver andas för att hjälpa luft, gas och fukt rör sig genom mattan. Utan den rätta typen av matta uppbackning, kan en matta ge efter för mögel, mögel, extremt slitage, och vissa typer av matta uppbackning kan till och med förstöra golv. De vanligaste typerna av matta uppbackning är värme set, vävt, filt, och latex.

De flesta maskintillverkade mattor inkluderar värme set underlag. Dessa stommar appliceras på en matta genom en hög värmeprocess. Värmehärdad stommar tillåta en matta att andas ordentligt, vilket gör denna typ av matta backa ett optimalt val. Många maskingjorda ull mattor har ofta värme set underlag.

Medan vissa dyra djurhud mattor kan ha varit väl förberedda, de flesta av dem inte. Detta innebär att en djurhud inte andas särskilt bra, och vissa hudar kan även kräva ytterligare underlag för att förhindra huden från curling. Därför behöver billigare djurhudar inte särskilt länge, även om de är ett naturligt val.

Olefin mattor kan vara billiga matta alternativ, men generellt kommer med vävda underlag som faktiskt kan skada golv. För att ta reda på om en matta har en vävd matta underlag, vrid helt enkelt matta över. Om baksidan av mattan inte är täckt med någon annan typ av material, är det förmodligen en vävd matta. Placera en matta pad under en olefin matta 鈥? Eller någon annan typ 鈥? Kan skydda ett golv från skador.

Filt eller andra tyger används också som matta stommar. Denna typ av stöd är relativt billigt, och brukar antingen limmas eller sys till mattan. Filt underlag tillåter för luftflöde. De flesta tyg stommar är gjorda av naturliga fibrer, som är mer miljövänliga än vissa andra typer.

Badrum mattor och kasta mattor som omfattas helt av latex är ofta de värsta typer av mattor som kan köpas. Dessa mattor andas inte alls, och de kan skada alla typer av golv. Laminatgolv kommer ofta vända en gul färg när en latex-stödda matta används. Trägolv kommer varp och sjunka över tid tack till latex, och även betonggolv kan visa tecken på synliga skador orsakade av latex. Latex lockar faktiskt fukt, vilket kommer att sippra in i golvet under mattan.

Innan shopping för någon form av matta, se till att uppmärksamma den typ av matta uppbackning som är ansluten till en matta. Medan de flesta konsumenter endast forska typer av mattor, är oerhört viktigt baksidan av en matta. Som en allmän tumregel, mattor som är dyrare tenderar att ha bättre kvalitet underlag, även om detta inte alltid fallet. Om det material som används för att täcka baksidan av en matta som inte lätt kan bestämmas, tala med tillverkaren av en matta. När det kommer till matta underlag, är det mycket bättre att fråga om en matta än att förstöra ett golv med fel sorts stöd.

  • Material som är fäst på baksidan av en matta kallas matta uppbackning.
  • De flesta djur dölj mattor varar inte särskilt länge.