Vad är en slang Cutter?

December 20

En slang fräs är ett verktyg som används för rent skära mjuka eller halvstyva plast- eller gummislangar, slangar och rör. Slang fräsar skär plaster som PVC, silikon, polypropen och nylon. Även om många människor förknippar slangar med städning, trädgårdsarbete, och släcka bränder, är användningen av slangarna inte begränsat till dessa funktioner. Plast- och gummislangar används i en mängd olika branscher och för otaliga ändamål.

Slangar kan användas för att transportera industriella vätskor och gaser från en plats till en annan. Vissa högtrycksslangar bär sand som används för rengöring. Bilar använder slangar i sina servostyrning för att flytta styra vätska runt. Jordbrukarna använder slangar för att sprida vätskor och kemikalier, för bevattning linjer, och överföra spannmål och foder. Plastslangar är vanliga poster i fabriker och verkstäder, och de är ständigt närvarande inom livsmedels-, jordbruks-, fiske, konstruktion, teknik, elektronik och bil- och kemiindustrin samt.

En slang fräs är typiskt ett praktiskt verktyg för att ha, särskilt för dem som arbetar med installation eller reparation av slangar och rör. Ansökningar om slang fräsar täcka alla situationer som kräver snabb och ren kapning av flexibelt eller halvstyv plast eller gummislang. Rörmokare och elektriker är bara två yrken som är beroende av slang fräsar att konkurrera sina jobb.

Slang fräsar är av tre huvudtyper. Den vanligaste slang fräs är en handhållen slang fräs. De kommer i grepp stil eller nypa stil. Dessa är idealiska för minimal slang eller rör skärning och vid arbete i trånga utrymmen.

En annan typ av slang fräs är en bordsskiva kärare. Brädspel fräsar används när en måttlig mängd skär behöver göras. Ett exempel skulle vara när slangar måste förskuret före installationen.

Slutligen finns det de automatiska, industriella slang fräsar. Dessa är i allmänhet den dyraste typen av fräsar. Företag som säljer en stor mängd förskurna rör eller slangar har typiskt automatiska slang fräsar.

Knivarna är en viktig aspekt av slang fräsar. Slang fräsar normalt borde ha vassa knivar som skär rent utan att lämna några grader eller snedvridningar. Rostfritt stål eller kolstål vanligen föredrages för knivarna. Blades oftast bör också kunna åter slipas eller bytas ut.

En annan viktig funktion är bra spärr åtgärder för enkel kapning och förmågan att förinställa bladet för att skära olika diametrar slangar. Vissa slangar, liksom flätad slang, har starka material som rostfritt stål eller nylon lindad runt utsidan av slangen så att de kan stå emot hård press. Dessa flätade slangar kräver tunga fräsar att klippa dem.

  • Rörmokare och elektriker är bara två yrken som är beroende av slang fräsar att konkurrera sina jobb.