Vad är en Thumb Screw?

April 9

En skruv är en typ av skruv eller bult som har en överdimensionerad huvudet med ett räfflat eller diamantmönstrade grepp yta eller stora vingskärblad som gör att skruven dras åt eller lossas för hand. Denna typ av fästelement används i applikationer där en enhet kan kräva frekvent borttagning och ominstallation, till exempel säkerhetsluckan eller valfritt antal elektroniska apparater. Tummen skruven gör det möjligt att avlägsna fästelementen genom att helt enkelt vrida dem med en tumme och pekfinger.

I de flesta tillämpningar är en vingskruv faktiskt en bult. En skruv av naturen pekar och används för att skapa sina egna trådar när de skruvas i trä eller plåt. Den typiska skruv är en trubbig-nosed bult som är fäst i ett gängat hål. Fördelen med vingskruven är enkel borttagning samt installation utan några verktyg.

Batteriluckan på många små elektroniska apparater använder en skruv. I de flesta fall, tummen skruven också fångas, innebär detta att skruven eller bulten gång lossnat, inte kommer att falla ut ur locket. Fästan använder en bricka som är satt på plats för att kvarhålla skruven i höljet. Detta är en praktisk egenskap som förhindrar låsskruven går förlorade.

Många skruv mönster införliva en platt eller stjärnskruvmejsel slot in i fästet. Detta ger fästan möjlighet dras åt med en skiftnyckel och inte bara finger åtdragna. I vibrationsapplikationer höga, såsom terrängfordon eller ens båtar, är detta ett plus på grund av tendensen hos fästan att lossna med tiden. På fästelement med räfflade huvuden, är det också möjligt att tätt fästan med en tång för att säkerställa en korrekt vridmoment.

Många bitar av industriella maskiner utnyttjar en skruvfästsystem för maskinkåpor och skyddsanordningar som kräver frekvent borttagning eller justering. Detta underlättar snabba underhålls- och verktygsbyten. Genom att låta en operatör att vrida fästet på och av med något annat än fingrar, det finns mycket mindre stilleståndstid och mindre möjlighet att de fästdon blir trasiga eller avskalade. I vissa tillämpningar, hur lätt borttagning säkerställer att underhållet faktiskt kommer att slutföras och inte hoppat på grund av svårigheter att ta bort en skyddskåpa. Förmågan att ta bort eller ersätta en fästanordning utan inblandade verktyg sparar tid, material och ökar produktiviteten.

  • Batteriluckan på många små elektroniska apparater använder en skruv.
  • En vingskruv kan skruvas in i metallplåt.