Vilka är för- och nackdelar med en Bamboo Bänkskiva?

July 9

Välja bänkmaterial kan vara skrämmande eftersom så många olika alternativ finns. Ett sådant alternativ är en bambu bänkskivan, vilket är ett utmärkt val för vissa program men kanske inte det bästa valet för andra. Bambu är ett miljövänligt val, eftersom det är en förnyelsebar resurs, och rimligen attraktiv. Det är dock inte resistent mot värme, vilket innebär att den kan skadas från varma grytor och kastruller i köket. En bambu bänk kan också vara ganska dyrt, men det är oftast i nivå med lövträd i fråga om pris. En byggare på en budget kanske vill överväga ett laminat bänkskiva istället.

Medan en bambu bänkskiva är i allmänhet ett ekonomiskt vänligt val, kan detta material fortfarande behandlas med kemikalier under bearbetning. Det är bäst att leta efter bambu bänkskivan material som inte har behandlats med kemikalier, men har i stället lämnats nära sina naturliga tillstånd. Vissa oljor är säkra att använda, och är i själva verket bra att använda för att förlänga livslängden av bambu. Mineralolja eller träolja, till exempel, kommer att bidra till att förlänga livslängden på materialet utan att riskera toxicitet eller fara för livsmedel släpps ut på bänkskivan. Bambu är naturligt antibakteriell, vilket gör det till ett utmärkt val för användning i köket.

Skära direkt på bambu är också sannolikt att skada bambu bänkskivan. Detta material kan göra mål ganska enkelt, och medan de repor ofta kan slipas eller poleras ut, kan styrkan av bambu äventyras över tiden. Om frekvent styckning sker direkt på bänkskivan, kanske bambu inte vara det bästa alternativet. Istället kan en lönn bänk vara lämpligt, eftersom vissa typer av ek brukar vara ovanligt hård och motståndskraftig mot repor och andra skador på grund av kapning.

Tänk dock kanske att bambu inte vara exceptionellt hållbara när det gäller att motstå värmeskador, och färgen eller tonen i bambu bänk får inte ge köket det mest modernt utseende möjligt. Placering heta kastruller och pannor på bänkskivan kommer bränna materialet, skadar dess utseende, och skadorna kan vara bestående. Bambu i allmänhet tenderar att vara ganska lätt i tonen, men det kan vara tryck upphettas till mörkare materialet något. Detta innebär lövträd som ek ger bänkskivan ett mer modernt, djupare titt, så om husägare söker en mer dramatisk ton, kanske bambu inte vara det bästa valet.

  • Bamboo.
  • Bambu stjälkar.
  • Mineralolja kan hjälpa förlänga livslängden på bambu utan att vara giftig.