Vilka är de olika typerna av Orchestra Games?

September 5

Orchestra spel används i instruktions inställningar för att hjälpa musiker lära musikaliska begrepp, upprätthålla en positiv atmosfär, och motivera deltagarna att slutföra icke-musikaliska uppgifter effektivt så att mer tid kan ägnas åt repetition. De används vanligen med barn i åldrarna tre till 18. Spel kan använda orkesterinstrument eller fokusera på att läsa noter och musikteori.

Spel kan eller inte kan vara konkurrenskraftig. I vissa fall, orkesterspel är helt enkelt ett roligt sätt för eleverna att lära sig. I andra är gruppen bryts i lag eller tävlingen är elever mot lärare.

Åldersgrupp är en faktor i valet orkesterspel. För små barn, icke-konkurrenskraftiga eller student-lärar spel är det bästa valet. Till exempel kan instruktören använda ett spel för att hjälpa eleverna att utveckla bow hålla färdigheter. Studenterna förstå sina bågar ordentligt och lägg dem mot strängen. Sedan, efter läraren, de kryper fören upp och ner till en populär barn låt som "The Itsy Bitsy Spider" eller "The Grand Old Duke of York." Båda låtarna involverar tecken som klättrar upp och ner.

Student-mot-instruktör orkesterspel används ofta för att förbättra rutiner i alla åldersgrupper av elever. Till exempel, skapar instruktören en rutin för studenter att vara klar i början av varje klass. Det kan gälla att få musik, inrätta stolar och stativ, och ta ut instrumenten. De instruktör gånger elevernas, och om de slutför rutinen snabbt under en viss tid, kanske en vecka eller en månad, får de en belöning. Belöningen kan vara något som eleverna och läraren båda överens är lämpligt och motiverande.

Ibland orkester spel används för att öva musik. Instruktören kan ha studenterna konkurrerar med varandra individuellt eller i team för att se vem som kan spela passagen flest gånger genom utan ett misstag. För yngre elever, kan instruktören ha individer eller grupper tävlar om vem som kan göra de mest olika ljud på sina instrument, vilket gör eleverna att experimentera med sina instrument och dess ljudkvalitet.

En typ av nota spel använder två stavar på en whiteboard. Eleverna är indelade i två lag, som linje upp enstaka fil framför tavlan. Instruktören ropar en finger eller en musik anmärkning, och studenten direkt framför styrelsen lägger en rund magnet på rätt område.

Musikteori och beteckningsorkesterspel kan kombineras med instrumentspel för att hjälpa eleverna att utveckla notläsning kompetens och teknik. Alternativt kan instruktören har alla elever sittande, hålla sina instrument, och ropa anteckningar eller visnings flash-kort för att förbättra notläsning. För en mer avancerad grupp, kunde instruktören visa passager av musik för notläsning. En variant på detta spel är ackord identifiering, där instruktören visar teamen ett ackord och de identifierar den. Så länge notation och teori är lämplig för elevernas kunskapsnivå, nästan alla begrepp kan anpassas till ett spel.

  • Orchestra spel involverar både musikteori och instrumentering.