Vad är Action Painting?

July 1

Åtgärd målning är en typ av modern konst som innebär slump stänk, droppande, eller till och med kasta färg på en stor duk utan föregående bild koncept i åtanke. Artister som arbetar med denna teknik lägger större vikt vid rörelser sina armar, händer och organ under processen att göra en målning. Denna typ av målning är ofta nära knuten till konströrelse av abstrakt expressionism grund av betoningen på underliggande känslor som den drivande kraften bakom de spontana rörelser action painting. Vissa åtgärds målare skapar också sina bitar innan en levande publik, vilket innebär ett visst mått av performance i sitt arbete.

Denna metod för målning är också känd som gest abstraktion, och det blev särskilt populär under mitten av 20-talet på grund av de förändrade attityder denna tidsperiod. Folk började placera mindre vikt vid formella konstmålningar som skild siffror och bilder från verkliga livet. De svarade i stället till de unika mönster av färg i abstrakta stycken eftersom denna typ av konst tillät ämnet att vara helt öppen för individuell tolkning. Många abstrakta imagists som skapar handlings målningar tror att tittarna reagerar på sitt arbete på ett djupare undermedveten nivå.

Olika tekniker för action painting skiljer vanligtvis mellan enskilda artister. Många har en föredragen typ av färg som olja, akryl, eller till och med de typer av färg som finns i byggvaruhus. Vissa konstnärer använder också andra än traditionella konstnärspenslar redskap. Färgen kan appliceras till en duk med en Wisk kvast, svamp, eller till och med konstnärens bara händer. De enda universella regler som gäller för action painting inkludera att ha en förståelse för färglära och fortsätter att experimentera med kreativa sätt att skvätta och stänk färg på duken.

Även traditionella metoder för action painting är klar med penslar och dukar, kan denna typ av samtida konst också göras med digital konst programvara och interaktiva videoinstallationer. Vissa artister skapar museiföremål i sina färdiga digitala action målningar med en projektor som visar deras arbete på en skärm eller ens på en hel vägg. Andra ladda upp filer av sitt arbete till stora flytande kristaller (LCD) skärmar som spelar roterande bildspel av sina målningar. Digital action painting kan även involvera tittarna med skärmar som tillåter dem att lägga till färg till en skärm genom att hålla en digital borste som spårar varje handrörelse.

  • Åtgärd målning är en typ av modern konst.