Vilka faktorer påverkar Corn Snake Storlek?

August 2

Corn ormar är gemensamma för södra delen av USA och Mexiko och är bra husdjur när den är korrekt vårdas. Dessa ormar finns i olika mönster och färger och är icke-giftiga rovdjur. Vanligtvis är majs orm storlek mellan 3-6 fot (0,9-1,8 meter), och de kan leva 10 till 15 år i genomsnitt. Det finns tre huvudfaktorer som påverkar majs orm storlek och tillväxt: tankstorlek, temperatur, och utfodring frekvens.

Alltför stora vardagsrum är inte bra för majs ormar, och de kan känna rädd om tanken är fel storlek. Ägare bör välja en tank som passar ålder och behov av ormens. En ung eller liten orm kan börja i en 5 gallon (18,9 liter) tank eller ens en skokartong, beroende på storlek. En fullvuxen majs orm kommer att kräva en 20 gallon (75,7 liter) tank.

Tanken bör vara väl ventilerat med ordentlig strö, t.ex. asp träflis eller tidningen; furu sängar bör inte användas. Ormens vardagsrum bör också omfatta gömställen och vatten för bad. En majs orm kommer inte att växa till sin rätta storlek om tanken inte ger rätt levnadsvillkor.

Temperaturen är en annan kritisk faktor i vården av en majs orm. Ormar kräver både varma och kalla sektioner i tanken. Värmedynor och varv är det bästa alternativet och bör hålla ormar mellan 68 ° F (20 ° C) till 89,6 ° F (32 ° C) på en sida av enbart tanken. Ormar är kallblodiga och kräver varma temperaturer från externa källor för att smälta maten. Om ormen är för kallt, det kommer inte äta som hindrar tillväxten och påverkar hälsa och majs orm storlek.

Ormar bör mata möss föds upp för foder och aldrig de som fångas från naturen. Unga majs ormar äter pinky eller musungar så ofta som en gång i veckan och kommer gradvis äter små, medelstora och stora möss som växer. Dessa ormar bör mata var sjunde till 14 dagar, och men kan matas upp till var 30 dagar. Majsorm storleken ökar snabbare med regelbundna matning, men en ägare bör inte över mata ormen att främja tillväxt. Färskvatten bör alltid finnas tillgängligt för säden ormen eftersom det ofta kommer bada efter att ha ätit; regelbundet byta vatten kommer att stödja en sund och ren livsmiljö.

Corn ormar är lättskötta och kan vara ett bra husdjur för personer med begränsat utrymme och resurser. De kräver inte en betydande mängd vård att växa och frodas. Med rätt miljö och riktig mat, kommer de att växa till en bra storlek och leva ett långt liv.

  • En majs orm kommer att växa till mellan tre och sex meter och leva 10 till 15 år.