Vad är en droppe Foot Brace?

June 22

En droppe fot stag är en ortosanordning att ge fotled stöd till en patient med droppfot, ett tillstånd där tårna tenderar att vända nedåt, dra på marken medan folk går. Det är viktigt att behandla den bakomliggande orsaken till den medicinskt problem, men medan patienten är i behandling, kan tandställning hjälpa henne gå mer bekvämt. Dessutom stag kommer att förhindra problem som skador på knän och höft som orsakas av gång förändringar, ett vanligt problem som patienter försöker förändra sin gångart för att kompensera för foten problemet.

Flera brace mönster finns. Vissa håller foten på en stel 90 graders vinkel för att stabilisera patientens vrist. Detta tillåter inte ett helt normal gång, men hindrar tårna från att dra. Andra hängslen möjliggör böjning av fotleden, oftast begränsa mängden nedgången att se tårna bo i en relativt neutral position. En droppe fot stag kan också helt enkelt ge lös stöd av fotleden i form av en bit av fjädrande material gjuten till det gemensamma, hålla ankeln på plats utan att fastställa den ordentligt.

Vissa hängslen är liten nog att rymmas inne skor, så att patienten kan bära normala skor medan stag är på. I andra fall kan det inte vara möjligt att bära skor med stag på, eller att patienten kan behöva bära särskilda skor. Patienter med oro hur man hanterar stag i vardagen kan fråga läkaren om råd och hjälp. Det kan vara möjligt att justera planerna på ett stag för att tillgodose patientens behov.

När en patient utvecklar droppfot, är det viktigt att ta reda på varför. Det kan vara ett tecken på en neurologisk problem eller skada på ryggmärgen. En läkare kan bedöma patienten för att ta reda på mer om problemet och utveckla en behandlingsplan, som dekomprimering ryggraden att minska trycket på spinal nerver. Det kan ta tid att fastställa orsaken till problemet och ge behandling, och patienterna kan behöva tid i behandling innan de börjar se resultat. En droppe fot stag kan ge stöd tills patienten återhämtat funktionalitet.

Det är viktigt att ha en ortopedisk läkare eller fot och fotled kirurg passa en droppfot stag. Om stag inte passar, kan det sätta stress på foten och kan förvärra skadan. En läkare kommer att bestämma den bästa stag för en patient, göra justeringar för att säkerställa en korrekt passform och har patienten gå runt på kontoret för att kontrollera om det finns gångrubbningar. Patienten måste också delta uppföljningar för att kontrollera om utvecklingen av healing och se till att droppfot stag fortfarande uppfyller behovet.

  • Det finns flera typer av hängslen som kan gynna människor med droppfot.
  • Mindre styva varianter av droppfot stag är utformade för att bara ge flexibelt stöd till ankeln.
  • Ortopedi kan användas för att behandla droppfot för patienter med ryggmärgsskador eller neurologiska tillstånd.