Hur väljer jag en tyst kompressor?

June 20

Att välja en lugn kompressor kräver en undersökning av maskinens interna kompressionsmekanism, smörjning typ, och strömkälla. En annan faktor att tänka på när du väljer en lugn kompressor är den totala storleken på maskinen. Vissa kompressortillverkare erbjuder maskiner med extern paneler för att förhindra överdriven buller som genereras från den interna motorn. Dessutom kan du köpa en av de specialiserade kompressorer som anses "tysta" av sina tillverkare, som har buller utgångar cirka 30 decibel.

De flesta experter är överens om att en skruvkompressor är den tystaste av alla kompressionsmekanismer som finns på marknaden. Denna tysta kompressor använder två stora interna skruvar som är inställda parallellt med varandra; skruvarna "spåren mesh tillsammans som de vänder samtidigt. Luft som kommer in i kompressorn är instängd inom de rörliga spåren. Som mekanismen roterar, är en större volym av luft komprimeras in i tanken. En luftverktyg fäst till kompressorn erhåller denna tryckluft och använder den för att generera mekanisk rörelse.

Kompressorer finns i olja och oljefria versioner; kommer dock en lugn kompressor oljas kompressor. Smörj att oljan ger dämpar ljudnivån från kompressorn motor. Oljefria kompressorer har mer friktion som motorn driver sedan deras pre-Mord beläggning inte ger så mycket brusreducering.

Kraftkällan är en annan faktor som du bör tänka på när du handlar för en lugn kompressor. Dessa maskiner erbjuds i elektriska eller gasdrivna versioner; många experter är överens om att elektriska kompressorer är mycket mer tyst än gas. Även motorn genererar fortfarande buller under grundläggande drift, är den elektriska hum inte lika störande som förbränningsprocesser inom en gas kompressor, som liknar ljudet en bilmotor lägger ut.

I allmänhet kommer en större kompressor storlek kräva en större motor som genererar mer buller. En tyst kompressor är normalt en mindre modell, till exempel en bärbar produkt. Den lilla motorn inom den bärbara kompressorn kan inte producera en massa oväsen eftersom rörelsemekanismer, som kolvarna flyttar inom cylindrarna, är mycket mindre och röra sig på ett mer begränsat område jämfört med en större kompressor.

Vissa tillverkare gör och säljer vad de kallar en tyst kompressor. Dessa kompressorer kan bli dyrt eftersom den fysiska konstruktionen av tanken och omgivande husen är tjockare; denna design funktionen dämpar bullret från maskinen. Du bör ha i åtanke att dessa kompressorer är inte tysta, men de har en mycket låg ljud.