Vad är Sweet and Sour räkor?

May 3

Sött och surt räkor är en huvudrätt maträtt som kan hänvisa till olika recept samt tillagningsmetoder. Till exempel i en gemensam version av skålen, är räkor gängas på spett med grönsaker och / eller fruktbitar och borstas med en sötsur sås samtidigt som grillas. I den andra mest populära versionen av sött och surt räkor, är skaldjur uppståndelse stekt tillsammans med grönsaker och serveras över nudlar eller ris.

Jumbo stora räkor används ofta för grillade kabobs, medan medelstora eller stora skaldjurs är normalt sett bättre lämpad för uppståndelse steka metoden. Grönsaker som lök, paprika och svamp används ofta i båda versionerna av sötsur räkor. Ananas bitar är en vanlig frukt ingrediens i sötsur uppståndelse frites eller kabobs gjorda med räkor. Kryddor, smakämnen och kryddor som är gemensamma för båda rätter inkluderar ingefära, vitlök, soja, grönsaker eller kycklingbuljong och tomatpuré.

Recept för räkor baserad sötsur kabobs eller rör frites varierar i sin användning av aromer som tillför sötma och syrlighet. Honung och farinsocker används vanligen sötningsmedel för dessa rätter, som är mirin, en japansk sött risvin och en sötare typ av sherry. Den syrlighet i en räka stek eller kabob måltid kan tillhandahållas från antingen citron eller lime juice eller en typ av vinäger. Ett brett utbud av vinäger såsom rött vin, äppelcider eller balsamvinäger kan användas när man gör en sötsur räkor skålen.

Vissa kockar också vilja lägga ingredienser som tillför både sötma och syrlighet. Apelsinjuice och röd risvinäger är två exempel. Många kockar gillar att först marinera räkor i sötsur ingredienserna innan uppståndelse stekning eller grillning det. Mer av samma blandning kan sedan vara beredd, men förtjockad, såsom genom att använda en majsstärkelse och vatten klistra, för att göra antingen en stek sås eller en grillad räkor doppa sås.

För både uppståndelse stekt och kabob stil sötsur räkor, måste skaldjurs skalas, deveined och tvättas innan den används i recepten. Medan vitlökspulver och mald ingefära kan användas som kryddor, färska hackad versioner av både erbjuder oftast en ökad mängd frisk smak smak. Kinesiska kryddor är populära i sötsur wokade räkor rätter. En kinesisk fem krydda blandning av anis, kanel, kryddnejlika, fänkål och pepparkorn används oftast i rör frites, inklusive rätter med räkor.

  • Vitlök är vanligt i både uppståndelse stekt och grillad sötsur räkor.
  • Räkor.
  • Äppelcidervinäger kan användas i sötsur räkor.