Vad gör Soy så Mångsidig?

January 3

Många människor tänker på sydöstra USA som bomullsproducerande huvudstad i landet. Bönder gör växa en hel del bomull där, men en annan cash crop är lika lönsamt: sojabönor. I Alabama Enbart har över 4,7 miljoner bushels sojabönor som produceras i 2005. Soja är en komplex anläggning som innehåller de grundläggande byggstenarna för en mängd olika produkter. Därför är det en mycket mångsidig växt.

Med amerikaner väljer sund dieter, har sojabaserade livsmedel ökat i popularitet. Detta beror på att det kan användas på så många sätt och innehåller en komplett proteinprofil. Det har alla essentiella aminosyror och är det närmaste vegetabiliskt protein till kött.

Soja används för att göra mjölk, tofu, mjöl, yoghurt, texturerat vegetabiliskt protein, tempeh, miso och många andra livsmedel. Sojamjöl och mjölk kan användas för bakning eller för att göra tofu, och mjölken kan också drickas slätt eller smaksättas.

Många människor gillar också soja eftersom den inte har en stark smak. Arom kan läggas till de produkter för att göra dem smaka som kocken önskemål. Vissa produkter, som tofu, också ta på aromer av vad de kokas med. Soy pulver kan köpas och läggas till smoothies och andra livsmedel för att öka protein kvalitet och kvantitet.

Sojabönor har varit basen för många asiatiska dieter för århundraden. De är lätt att växa, och med deras användning i så många produkter, tillät de fattiga människor att göra det mesta av deras begränsade jordbruksmark genom att förlita sig på sojabönor som sin primära proteinkälla, snarare än kor eller höns, som kostar mer att underhålla.

Vegetarianer och veganer har länge förlitat sig på denna växt mångsidighet för att hjälpa dem äta balanserade, köttfria dieter. Medicinska studier har också visat att soja kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåer, samt lindra symtom på klimakteriet och bidra till att förebygga cancer och hjärtsjukdomar.

Det finns många icke-livsmedelsändamål för denna anläggning också. Den kan användas i produkter så olika som lotion, ljus, städare, kritor, diesel tillsatser, sköljmedel, bläck, färgborttagnings och schampo. Eftersom soja är en förnybar källa, blir det populärt som en diesel, liksom.

  • Tofu är en sojaprodukt.
  • Soja används för att göra sojamjölk.
  • Sojabönor.
  • En glutenfri grön smoothie kan göras med sojamjölk och näringsfyllda gröna grönsaker.
  • Skumma sojamjölk med en cappuccino maskin.
  • En orange-banan smoothie gjord med sojamjölk.
  • Sojabönor erbjuder en komplett proteinprofil, vilket gör dem till ett populärt val för dem som äter en hälsosam kost.
  • Proteinpulver kan framställas från soja.