Vad är en bärbar radio?

January 29

När radion uppfanns, didnâ det € t tar mycket lång tid för den bärbara radion att följa eftersom det tar relativt få material för att bygga en som fungerar. En bärbar radio är varje enhet som är utformad för att ta emot, avkoda och ibland sända radiosignaler, som också råkar vara portabel och lätt för en person att transportera från en plats till en annan. Det finns många olika typer av bärbara radioapparater som var och en har olika egenskaper och funktioner.

Den vanligaste typen av bärbar radio är den syftar endast till att ta emot och förstärker AM och FM-signaler för radiostationer, och det finns många olika sorter av stationer att lyssna på. Många olika storlekar och stilar av denna grundläggande typ av radio finns, som sträcker sig från små personliga stereoapparater som använder hörlurar upp till stora radioapparater, såsom boombox, som kan bära många fler funktioner och kan användas för att spela radiostationer för en större grupp av människor. Användningen av dessa bärbara enheter för att enbart ta emot radiostationer minskade med uppfinningen av enheter som används för att spela olika medier som band, cd-skivor, och nu digital musik i former såsom MP3 och mer.

En annan vanlig typ av bärbar radio är vädret radion, som är utformad med hållbarhet i åtanke, tillsammans med förmågan att ta emot radioband som bär väderprognoser och varningar. Väder radioapparater används främst i nödsituationer och för människor vars jobb är beroende av vädret, så det är viktigt att de är lätt och bärbar. En viktig nyckelfaktor för en del av dessa är det möjligheten att köra på konstgjorda makt, till exempel med en handvev eller solkraft, för extra tillförlitlighet. Vissa väder radioapparater har även inbyggda ficklampor och andra räddningsanordningar för extra säkerhet.

Andra bärbara radioapparater använder specifika frekvenser och har förmågan att kommunicera med andra radioapparater med en mikrofon. Ett bra exempel på denna typ av bärbar radio används för kommunikation mellan trupper i armén, så de är byggda med uthållighet i åtanke. Liknande radioapparater och skannrar är byggda för personligt bruk och kan användas för att ta emot sändningar från lokala polis och brandkår, skinka radioband och tusentals fler typer av signaler.

  • Den vanligaste typen av bärbar radio tar emot och förstärker AM och FM-kanaler.
  • Stereoapparater med bandspelare, såsom boombox, var ett populärt sätt att lyssna på och spela in musik från 1970-talet till 1990-talet.
  • Vissa bärbara radioapparater ryms i en handväska eller ficka.