Vad ingår i Typiska Biluthyrning Kontrakt?

July 31

Biluthyrning kontrakt gäller två partier, varav hyr en bil eller annat fordon från den andra parten. För att säkerställa att båda parter är skyddade från ansvar, är hyrbilsavtal upprättas och undertecknas av varje. Typiska hyrbilsavtal inkluderar fråga om längd, mängd betalning, vilken part som ansvarar för försäkringar och andra faktorer.

Grundläggande information ingår alltid i hyrbilsavtal. Detta innefattar namn på de båda inblandade parter: hyrestagaren, som är den person leasing bil, och hyresvärden, eller ägaren av bilen. För ytterligare skydd, bör varje partyâ € s fullständiga namn och adress ingå i kontraktet.

Den typ av bil som ska hyras ingår också i biluthyrningskontrakt. Detta skulle inkludera lastbilar, motorcyklar och skotrar samt. Dessutom har de flesta biluthyrningsfirmor har flera bilar klasser att välja mellan, från små till medelstora sedaner till lyxbilar, sport utility fordon och konvertibler.

Mängden av kontraktet är också en viktig faktor. Vissa biluthyrningsföretag har förhandlingsbara priser, så en kunnig arrendatorn skulle kunna hitta samma bil för ett lägre pris när de jämför med hjälp rese webbplatser. Det är viktigt att veta exakt vad som ingår i priset som anges i avtalet. Normalt är föremål såsom försäkringar, skatter och bränsle läggs på till börskursen vid sidan av andra objekt.

En av de viktigaste delarna av hyrbilsavtal är uttalandet om vilken part som ansvarar för försäkring om det leasade fordonet skadas eller gör skada på en annan bit av egendom. Biluthyrning byråer ger försäkring för en extra avgift. Om leasetagaren har redan bilförsäkring dock han eller hon normalt fortfarande täckt under körning en hyrbil. Det är viktigt för en hyrestagare att kontrollera med sin egen försäkringsbolag att veta huruvida föraren är täckt när du använder en hyrbil, eller om han eller hon måste skaffa försäkring från biluthyrningsfirman.

Det finns många andra möjligheter till intäkter för biluthyrningsfirmor, så hyresgäster måste vara försiktig när du registrerar hyrbilskontrakt. Till exempel är de flesta bilar försedda med en full tank. Om bilen är tillbaka tom på gas, kan biluthyrare betalt för den gas som används i en takt som kan vara högre än om föraren fyllt tanken upp innan han återvände till bilen. Dagliga tilläggsavgifter kan bedömas för överdriven körsträcka, vägtullar, GPS-enheter, avgifter för städning, etc. Dessutom kan det finnas begränsningar för var fordonet kan tas samt vem som kan köra den, så det är viktigt att läsa avtalet fullt innan du registrerar den.

  • En av de viktigaste delarna av hyrbil kontraktet vilken part som ansvarar för försäkring av fordonet i händelse av en olycka.
  • Motorcykel hyra försäkring ger tillfälligt skydd för användare som hyr eller hyr motorcyklar för en angiven tidsperiod.
  • Typiska hyrbilsavtal täcker delar av avtalet som varaktighet och kostnad.
  • Dagliga avgifter kan tillsättas för extrafunktioner som GPS-enheter.
  • Biluthyrning kontrakt omfattar vanligtvis en linje av bilar som sträcker sig från små sedaner till stadsjeepar.
  • Biluthyrning kontrakt bör läsas i sin helhet för att se om det finns begränsningar eller villkor.