Vad är Cedar Lumber?

March 31

Cedar timmer är virke från cederträ som används som konstruktionsmaterial under byggtiden. Lumber kan komma i olika former, från råvirke i trädet form till färdiga bitar av virke snitt till specifika storlekar och former. Cedar är en typ av virke som ofta används för byggande, och cederträ virke är naturligt resistenta mot vattenskador, såsom röta, skevhet, och utveckla mögel och mjöldagg. Det är också resistenta mot bug angrepp; Det är mycket eftertraktade som byggmaterial på grund av dess naturliga motståndskraft mot olika typer av skador, och det i allmänhet kostar mer än andra typer av virke.

Byggare väljer ofta ceder virke för strukturer som kommer att byggas utanför; cedar virke används till strukturer som kommer att exponeras regelbundet för elementen. Cedar naturliga egenskaper gör den en hög kvalitet val som kommer att pågå en lång tid och ser vacker i processen, eftersom ceder röda nyans gör den till ett attraktivt val för många strukturer. Det kan blekna efter tid och regelbunden exponering för väder och vind, dock, och efter flera år, kan behandlingen av träet vara nödvändig. Cedar har också en distinkt doft som många människor tycker talande; Det används ofta för garderober och andra små kapslingar för att lägga till en behaglig doft till innehållet i garderoben eller till den omgivande rummet. Lukten kommer också att blekna något efter tiden.

Liksom andra typer av virke, kan ceder virke skäras till en mängd olika storlekar och former för att passa en specifik applikation. Tavlor, plankor, stolpar, reglar, reglar och andra sorter av ceder virke är tillgängliga, och andra tillämpningar av cederträ existerar också. Cedar används ofta för shing på hemma tak, till exempel. Det är en lätt trä, vilket gör det lättare att transportera och flytta på plats under byggtiden. Den absorberar mycket lite vatten, vilket betyder att det är mycket mindre känsliga än andra träslag till skevhet eller vridning, vilket är ett mycket vanligt problem bland andra typer av virke.

Ett alternativ till ceder virke innehåller tryckimpregnerat virke. Denna typ av virke är kemiskt behandlade för att motstå skador från fukt, och även om det är lika effektiva på att motstå vattenskador, är det inte lika miljövänligt eller så visuellt tilltalande som ceder. Tryckimpregnerat virke kan också vara ganska dyrt i vissa fall, och det kan behöva behandlas på nytt efter flera års exponering för elementen.

  • Cedar är attraktivt och resistent mot vattenskador och insektsangrepp.