Vilka är de bästa tipsen för Bottle Beskärning?

June 29

Det finns flera anledningar till bottle beskärning. Beskär för att förbättra formen, låt clearance, och skapa den typ av landskap som fungerar bäst i trädgården. Bottle växter har en tendens att skicka upp rotskott, så det är nödvändigt att trimma dem tillbaka med jämna mellanrum. Den bottle också förökas från sticklingar, så noggrann beskärning är nödvändigt att skapa starter för nya bottlebrush anläggningar.

För stora formning och förökning, beskär bottle tidigt på våren, och ta bort rotskott som de visas, under hela året. Det är viktigt att komma ihåg att aggressiva beskärning på hösten kan utlösa en tillväxt spurt. En tidig frost kan sedan döda den unge tillväxt, lämnar bottle med en ojämn form och mottagliga för ytterligare skador.

När du tar bort rotskott, använd en vass par sekatör och klipp sucker av även med marken. Lämnas ensam, kommer de suckers fortsätta att växa, ger din bottle en rörig siluett. Kontrollera anläggningen regelbundet för suckers, eftersom de är mycket lättare att ta bort när små.

För att utföra bottle beskärning för formen, steg bort från anläggningen och bestämma vilka lemmar måste gå, för att förbättra den övergripande formen av anläggningen. Bottle beskärning är inte en exakt vetenskap, den form som fungerar bäst i varje trädgård beror på andra landskapsarkitektur, och behoven av husägare. Vissa människor växer en bottle som ett prov anläggning, med s enda stam som växer in i en övergripande tak av färg. Andra föredrar att använda bottlebrush växter som privatliv skärmar, och beskär toppar ned så att växten utvecklar flera stammar och täta, låg växande bladverk. Oavsett hur aggressivt bottle är beskäras, gör varje snitt där ett löv går stammen.

De tunga blommor av bottle kan dra några av benen ned över tiden, att skapa en annan orsak till bottle beskärning. Om anläggningen ligger vid en uppfart eller trottoaren, beskära den sidan först. Efter att bestämma hur mycket spelrum som behövs, arbeta runt trädet för att skapa ett symmetriskt utseende.

För att ta en styckning från grenarna i bottle, skär en sucker eller gren från anläggningen med hjälp av en vass par klippverktyg. Detta skapar ett rent snitt som är mindre benägna att låta bakterier eller svamp i den växande anläggningen. Doppa den kapade änden av bottle i Rota hormon, sedan fabriken i fuktig jord.

Korrekt bottle beskärning gör att bottle att växa sig starka och friska. Denna buske är ett utmärkt val för landskaps; den växer i en mängd tillstånd och är resistent mot många sjukdomar och skadedjur. Den bottle är en vintergrön, och har ett tak av taggiga blommor som lockar kolibrier medan i blom.

  • Ett blekmedel och vatten lösning kan vara till hjälp för att desinficera beskärningsverktyg.