Är det möjligt att stoppa Flatulens?

June 24

Det är inte möjligt att stoppa flatulens helt, men det kan vara möjligt att minska den. Även om det visar sig pinsamt eller humoristiska för många på grund av dess nära koppling till tarmrörelser, är en normal mängd flatulens förväntat och är ofta ett tecken på tarmhälsa. När folk säger att de vill sluta gasbildning, kan de verkligen menar att de skulle vilja att reducera den till en acceptabel nivå.

Det finns ett antal skäl till varför kroppen kan producera överskott flatulens. Vissa typer av livsmedel eller misslyckande att smälta vissa livsmedel kan leda till en ansamling av gaser i det gastrointestinala systemet. Någon gång överskotts svälja eller svälja luft införs också gaser i systemet, som sedan måste släppas. För de flesta människor som vill sluta gasbildning, är det första stället att leta kosten, eftersom det finns många livsmedel som ofta kan orsaka mer mer gas, som kan elimineras eller reduceras.

Några av de vanligaste livsmedels brottslingar inkluderar de flesta bönor (baljväxter), korn som vete, majs och potatis, lök, vitlök, cashewnötter, bagerijäst, korsblommiga grönsaker som broccoli och kål, och många mjölkprodukter. Det finns andra livsmedel på denna lista och vissa människor kan märka en individuell flatulent svar på att äta vissa livsmedel som inte är allmänt klassas som tunga gasproducenter. Detta skulle kunna vara en del delvis beroende på allergi eller känslighet för ett livsmedel.

Livsmedel är en komponent som kan öka gas och göra människor vill sluta gasbildning, men den andra komponenten är dålig matsmältning. Många människor har mindre till svåra tarmsjukdomar såsom colon irritabile, kolit, förstoppning, Crohns sjukdom eller andra tillstånd som rutinmässigt leda till dålig matsmältning av livsmedel. Någon typ av mat som sitter i tarmkanalen för länge kan jäsa och bygga fler gaser, vilket förvärrar gasbildning. Med svåra tarm förhållanden, kan överskjutande gas och uppblåsthet bli smärtsam och betungande.

Människor måste lista ut orsakerna till överskottsgas att stoppa gasbildning, eller ta det under kontroll. Om en person konsumerar flera felande livsmedel, kan han överväga att ta bort några av dessa för att se om tillstånd förbättras. Skulle problemet kvarstår, särskilt om de är närvarande med andra tarmproblem, kan folk söka läkarvård. Det är möjligt att en underliggande sjukdom behöver behandling för att minska kronisk gasbildning.

Några snabba lösningar finns som kan sluta tillfälliga överskott flatulens. Produkter som Beano, som har matsmältningsenzymer, kan tas med gasproducerande livsmedel och förbättra deras matsmältning. Andra tror livsmedel med levande aktiva kulturer, som yoghurt, är lika stor nytta. Människor använder även över disk läkemedel som simetikon att minska gas och uppblåsthet, eller vissa föredrar aktivt kol, vilket kan bidra till att minska lukten. Bör Flatulens fortsätter oförminskat med dessa åtgärder, och särskilt om det är alltid problematiskt, kan människor anser ha deras tarmhälsa utvärderas av en läkare.

  • Korsblommiga grönsaker som broccoli och blomkål orsakar gasbildning.
  • Över disk mediciner kan bidra till att minska gas och uppblåsthet.
  • Tarmsjukdomar, såsom colon irritabile, ofta resultera i dålig matsmältning av livsmedel.
  • Bönor är en av de vanligaste orsakerna till gasbildning.