Välja en skilsmässa advokat

November 22

Att välja en skilsmässa advokat kan vara överväldigande. När allt är din skilsmässa advokat experten kommer du lita på att hjälpa dig att göra de bästa besluten om din skilsmässa. En advokat kan vara inblandade i din skilsmässa från början till slut, eller arbeta med dig på en mycket begränsad omfattning. (Generellt, om du och din make både känna dig säker om din förmåga att utarbeta en egen skilsmässa avtal, du kanske kan begränsa din användning av en advokat initial rådgivning och information och slutlig utvärdering och återkoppling.)

När du gör hyra en skilsmässa advokat, det är mer än en fråga om att köra fingrarna genom jurist annonser i de gula sidorna tills du ser ordet "skilsmässa" eller helt enkelt hyra en advokat som hjälpte du förhandla ditt kontor hyra eller upprätta ditt testamente .

  • Du måste anlita en advokat med erfarenhet av familjerätt.

I vissa stater, kan advokater vara styrelse-certifierad inom familjerätt. Dessa advokater specialiserade på skilsmässa och andra typer av familjerättsliga frågor. Att vara certifierad, måste de ha betydande prövningar och passera en rigorös test. För att behålla sin certifiering, måste de får betydande fortbildning inom familjerätt varje år, i allmänhet dubbelt så mycket som krävs fortbildning av icke-board certifierad familjerätt advokater. Denna typ av familjerätt advokat tenderar att ta ut mer och kräva högre hållare för att börja en familjerätt fall än de som inte styrelse-certifierad, men de är oftast mer erfarna.

  • Den advokat du hyra bör prata med dig på ren svenska, inte kanslisvenska.
  • Ombudet ska vara någon du litar på och känner dig bekväm med, eftersom du kan behöva avslöja mycket personlig information om dig själv och ditt äktenskap.
  • Om du har små barn, leta efter en advokat som gör det klart att under din skilsmässa måste du sätta dina barns behov först och att han eller hon inte kommer att fullfölja orimliga krav på underhållsbidrag eller hjälpa dig driva hämndlystna barn vårdnad och visitation arrangemang.
  • Och sist, men absolut inte minst, bör din advokat vara överkomligt.

Lämpliga färdigheter och erfarenheter

En gammal ordspråket säger, "Det finns hästar för kurser." Detta ordspråk är lika sant för en advokat som för någon annan professionell. Med andra ord, när du väljer en familjerätt advokat, vill du en med de juridiska kunskaper och färdigheter som behövs för att få jobbet gjort för dig:

  • Om du behöver hjälp att förhandla din skilsmässa avtal, är den idealiska advokat en problemlösare, fungerar bra med människor, är skicklig på kompromisser, och är bekväm i domstol. Även om du och din make kan ha för avsikt att gå till domstol, kan en advokat rättegång rekord och historia av framgång i domstol har någon betydelse för hans eller hennes förmåga att förhandla fram en uppgörelse med din makes advokat.
  • Om du vet från början att du är på väg till en skilsmässa rättegång, du vill ha en advokat som har stor rättssal erfarenhet. Inte alla advokater gör.
  • Det är också bra om advokat du väljer är bekant med advokat domare familjen i din jurisdiktion. Veta rättssalen stil av den domare som är sannolikt att höra ditt fall och hur domaren har avgjort tidigare fall som liknar ditt hjälper din advokat att anpassa hans eller hennes juridiska strategi och stil till just domare.

Inte basera ditt anställningsbeslut som advokat har trevligaste kontor. En finare kontor i en dyr byggnad säger ingenting om tillräckligheten en advokatens juridiska kunskaper. Samtidigt, inte anta att bara för att du betalar en massa pengar till en advokat att hans eller hennes juridiska ombud är lämplig för dina behov eller är av hög quality.Also, låt inte en advokats utseende påverka ditt anställningsbeslutet.

Om din ekonomiska situation är komplicerad, bör advokaten du hyra antingen ha en gedigen förståelse för de frågor och lagar som gäller för din skilsmässa eller nära samarbete med andra advokater eller finansiella experter som har den kunskapen, till exempel en CPA eller värderingsman. Kom ihåg att förhandla din skilsmässa avtal handlar lika mycket om ekonomiska frågor som det handlar om slutar ditt äktenskap.

Personlig stil

Om du litar på en advokat för att göra mer än att bara granska din skilsmässa pappersarbete, måste du vara beredd att dela information om ditt privatliv, äktenskap och ekonomi. Därför måste du känna dig bekväm med vem representerar dig.

Dessutom bör din advokat dela och stödja din grundfilosofi eller inställning till din skilsmässa. Till exempel, om du vill hålla saker som lugn, kooperativ och nonadversarial som möjligt, sedan undvika advokater som gillar att "gå för våldsam attack."

Blanda inte ihop din advokat med din terapeut eller religiös rådgivare. Din advokat klocka är normalt kör oavsett om du ringer med en juridisk fråga eller att klaga på din make.

Överkomliga

Om du inte har mycket pengar att spendera på juridisk hjälp, kan du behöva anlita en relativt oerfaren advokat istället för en erfaren professionell. Nya advokater tenderar att kosta mindre än advokater som har tränat lag i år och redan har fasta rykte. Men att arbeta med en upp-och-kommande eller nybörjare advokat har en potentiell fördel. För att bygga upp ett gott rykte, kan advokaten vara villiga att arbeta lite hårdare för dig än en erfaren advokat skulle.

De flesta familjerätt advokater fakturera för sina tjänster på timbasis. Få är överens om att ta en fast avgift baserad på den totala mängden tid och arbete de tycker din skilsmässa kräver. Uppskattande up-front precis hur mycket tid behövs för att färdigställa din skilsmässa är svårt, eftersom ingen advokat vet exakt hur någon skilsmässa kommer att spela ut.

Du är mer benägna att hitta en advokat som tar ditt fall för en fast avgift om din skilsmässa är 100 procent godo och om de uppgifter ombudet ska utföra är mycket väl definierade. Du kanske kan hitta en advokat villig att acceptera en fast avgift om dina juridiska behov är mycket specifika och mycket begränsad - till exempel, du behöver bara vissa pappersarbete fylls ut och arkiveras.

Bland annat en advokat timpris beroende på din region i landet och om ditt samhälle är landsbygd eller i städer. De av er som bor på öst- och västkusten kan räkna med att betala mest.

Beroende på var du bor, i genomsnitt tjänster av en skilsmässa advokat kommer att kosta dig någonstans från $ 100 en timme att mer än $ 600 i timmen, plus kostnader.