Vad är en choklad Fondue Fountain?

January 13

En chokladfondue fontän är en flödande version av fondue smältan, där bitar av kompletterande ingredienser kan placeras under och drizzled eller helt belagda i den varma smält choklad. Typiskt en choklad fondue fontän används på en dessert bord på en speciell händelse som ett bröllop eller andra festliga party, men hemma versioner av fontänen finns tillgängligt i vissa länder för att skapa familje desserter.

Traditionell fondue innebär vanligtvis uppvärmning eller smälta en ingrediens i en liten kruka för doppa. Choklad ofta används, med bitar av frukt, kakor, pretzels, och andra ingredienser serveras vid sidan.

Många sorter av choklad fontäner kan hittas, även om de flesta ser ut som en stor vas eller urna med flera öppna pipar. Vissa pipar har spakar för styrning av flödet, och andra har smält choklad kaskad från toppen, med vallgravar vid basen fånga spill för återcirkulerande till toppen och flyter i en kontinuerlig slinga. Fontäner kan vara metall eller plast, och de varierar i kostnad i storlek.

Ingredienser för att göra en blandning som lämpar sig för användning i en choklad fondue fontän kan inkludera choklad, vispgrädde, kondenserad mjölk, smaksatt likörer, och sockerarter. Mörk, vit, eller mjölkchoklad kan användas, och aromextrakt såsom vanilj eller mynta kan tillsättas. Karamell och jordnötssmör eller andra smältande såser kan användas också.

Jordgubbar, bananer och körsbär är populära frukter för användning med fondue, även ananas, kiwi, och diverse bär kan användas. Bakverk såsom kakor och tårtor är generellt populär för att fånga flödet från en choklad fondue fontän. Täta bakverk och kakor såsom ängel mat och sockerkaka fungerar ofta bra. Marshmallows kan vara ensam eller lager med Graham kex eller andra ingredienser enkla dips. Nötter och pretzels kan serveras som salta ackompanjemang för choklad och glass och skummande drycker även kan tillhandahållas för blandning med den varma chokladen.

När ingredienserna doppas i en fondue grytan, ofta långa gaffelliknande spjut används för att genomtränga mat och hålla den tillräckligt långt bort från stänk när doppas. Med en choklad fondue fontän är det möjligt att helt enkelt hålla en tallrik, kopp eller skål med ingredienser nedanför pipar av flödande choklad. Typiskt kommer chokladen att vara varmt men inte så varm att det kommer att brinna, även om försiktighet bör användas. Chokladälskare kan tänka sig otaliga sätt att fånga den rika flödet.

  • Mörk choklad kan användas i en choklad fondue fontän.