Konfliktlösning: Schemalägga ett möte med en motvilliga Medarbetare

October 25

Att be en anställd att träffas och prata om en arbetsplatskonflikt är ofta misslyckas. Han kan stå emot ett möte eftersom arbetsplats svårigheter ofta är förenat med motstridiga känslor och djupa frågor. Här är några allmänna riktlinjer att ha i åtanke när man försöker skapa en konfliktlösnings möte med en motvillig anställd:

  • Var specifik och uppriktiga om din avsikt för mötet när du närmar dig personen, och sedan skräddarsy din reaktion på hennes motstånd som ett sätt att låta henne veta du € re uppriktig i ditt försök att lösa konflikten.
  • Identifiera en neutral tredje part att ni båda litar (någon den andra personen avseenden Whoa € d vara villiga att följa konversationer och vem wouldnâ € t hindra flödet på något sätt). Du donâ € t måste tala med denna tredje part just nu; bara vara beredda att föreslå idén till den person om hon säger att Shea € s obekväm möte med dig ensam.
  • Försök att bygga upp ett förtroende stadigt med personen genom att ha diskussioner om ämnen andra än konflikten, särskilt ämnen där du har ett gemensamt intresse. En snabb konversation i korridoren där du frågar om hennes helg aktiviteter, eller ange ditt förvåning i sista minuten med tre pekare som vann matchen, eller be om hennes bananbröd recept är ett bra sätt för er båda att underlätta i större konversationer.
  • Föreslå en serie möten som ett sätt för er två att börja bygga förtroende och låta henne veta att du € re villig att prova något helt nytt.

Om en konflikt har pågått under ganska lång tid, eller om det finns ett antal frågor som berörs, hon kan känna sig överväldigad på en begäran om att lösa alla problem i ett sammanträde. Det kan vara mer tilltalande att närma sig ämnet för mötet som adresse en fråga i taget. Ge dina medarbetare möjlighet att välja den diskussionsämne för det första mötet, och Shea € ll vara mer benägna att gå med på att (kanske till och med föreslå) en andra.