Lätt Banana Bread

November 15

Finns det verkligen något mer delikat än en bit av varm, smörade bananbröd? Trots vad många tror, ​​är bananer bröd faktiskt inte så svårt att göra. Allt du egentligen behöver göra är att följa denna enkla banan bröd recept, och i drygt en timme du och din familj kommer att njuta av denna underbart läckra behandla.

Ingredienser:

 • 1-3 / 4 kopp alla ändamål mjöl
 • 1 kopp rostade valnötter, finhackade eller tärnad (tillval)
 • 3/4 kopp vitt socker
 • 1/2 cup mjukt smör
 • 3 stora, mogna (väldigt mogna) bananer
 • 2 ägg
 • 1 tsk rent vaniljextrakt
 • 1 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk kanel, mald
 • 1/2 tsk bakpulver

Vägbeskrivning:

 1. Värm ugnen. Förvandla din ugn på och ställ in temperaturen till ca 375 grader Fahrenheit. Detta gör att din ugn för att värma upp medan du arbetar på resten av ingredienserna och låt det vara klart med den tid som du är redo för bakning.
 2. Kombinera de torra ingredienserna. I en medel bunke kombinera alla de torra ingredienserna, inklusive dina rostade valnötter om du använder dem. Med hjälp av en spatel Blanda alla ingredienser tillsammans ordentligt.
 3. Skala och mosa bananer. I en separat bunke, helst en stor en, placera dina skalade mogna bananer. Med hjälp av en gaffel, sked, eller ens en potatis masher, krossa bananerna.
 4. Kombinera ägg, smör och vanilj. I samma skål som de nu krossade bananer, lägg ditt mjukt smör och vaniljextrakt. Grundligt slå dina ägg i en separat skål, och sedan lägga till dem i blandningen också. Med hjälp av en sked, spatel eller liknande genomföra Blanda ägg, smör, vanilj och bananer tillsammans, och ställ åt sidan för ett par minuter.
 5. Smörj din panna. Använda matfett, fett och mjöl en bakning förbud som mäter nio inches med fem inches med tre inches. Om du använder en nonstick eller silikon pan du inte behöver göra det här steget.
 6. Lägg den våta och ingredienser. Häll de torra ingredienserna i samma skål som de våta ingredienserna, och blanda allt tillsammans. När du gör detta, inte slå eller blanda ingredienserna för något längre än tio sekunder. Även om smeten fortfarande ser knölig, vill du inte att blanda längre eller om du kommer att ha bröd som är vägen till hårt.
 7. Häll smeten. Häll din smeten i smord bakplåt, och kontrollera sedan att se till att den sprids jämnt över pannan. Dubbelkolla och se till att ugnen är redo att gå.
 8. Grädda. Placera bakplåt i ugnen, och låt bananbröd att baka i ca 50 minuter. Beroende på din ugn, kan ditt bröd ta mer eller mindre tid att baka, så kontrollera med jämna mellanrum. Gör detta genom att peta brödet med en tandpetare; om det kommer ut rena brödet är gjort.

När du har tagit bort bananbröd ur ugnen, kommer du vill låta det svalna några minuter innan du börjar äta den. Även om du inte behöver vänta tills den har svalnat helt (och ärligt, smakar fantastiskt varmt smörade bananbröd) kommer du vill låta det svalna bara lite, eller så kan du bränna dig.