Vad är en Hutia?

March 4

En Hutia är en stor gnagare hemma i de karibiska öarna. Hutias klassificeras i familjen Capromyidae, och de kan hittas i ett antal släkten. Minst 26 arter av Hutia har identifierats, med de flesta klassificeras som utdöda. Många lever Hutia arter anses hotade eller hotade på grund av förstörelse av livsmiljöer och predation. Besökare till Karibien inte ofta ser hutias, eftersom de är väldigt blyg, men flera djurparker och naturskydds lager håller kolonier av dessa djur som kan ses, för människor som är intresserade.

Dessa djur klassificeras som cavys, dela egenskaper med andra gnagare från regionen, såsom marsvin. Liksom andra cavys, hutias har mycket kraftiga kroppar och stora huvuden, och deras svansar är typiskt korta och knubbiga. De flesta hutias är växtätare, äta växter och vegetabiliska material, även om vissa kommer att förbruka små insekter och andra små däggdjur och de häckar under jord i lager som kan vara fodrade med växtmaterial för skydd och isolering.

De största levande Hutia åtgärder kring två fot (60 cm) lång, med de flesta arter är mycket mindre. Detta är långt ifrån den nu utdöda Heptaxodontidae, vilket skulle kunna nå storleken på en björn. Giant Hutias var en gång användes en näringskälla, som man kan väl tänka sig, och de verkar ha dött ut som en följd av mänsklig predation.

Liksom andra däggdjur, de Hutia björnar lever unga, med mamman omvårdnad och omsorg för de unga tills de är mogna nog att slå ut i världen på egen hand. De flesta hutias är brunaktig till grå i färgen, med bleka undersida och mörkare ryggar att kamouflera dem från rovdjur, och de är i allmänhet nattdjur. Deras nattliga vanor låta dem skydd mot rovdjur, och även att dölja från värmen på dagen, vilket kan vara intensiv i Karibien.

Hutias hotas av förstörelse av deras naturliga livsmiljö i Västindien för jordbruk och hem konstruktion, och de är också jagas av vissa samhällen som en näringskälla. Hutia kött är särskilt populär i Kuba, där ofta stuvade och presenteras med pikanta såser. Vissa biologer arbetar för att bevara den befintliga Hutia arter, utse specifika områden som reserver för användning av hutias och andra hotade djur, och i fallet med arter som klassificerats som hotade att döda eller sälja hutias kan straffas med höga böter .