MS och Future Planering: Kolla in din ekonomi

December 1

När du har multipel skleros (MS), är noggrann planering en av de bästa gåvor som du kan ge dig själv och din familj. Om du redskap upp för att hantera vad utmanar MS kan ge, och sedan hitta den väg som din MS faktiskt har varit ganska stabil och hanterbar, har ni inte förlorat någonting utom vissa planeringstid.

Men om du lägger ner några planer och sjukdomen fortskrider tillräckligt för att störa ditt liv på ett betydande sätt, kommer du redan har några skyddsnät på plats för att möta de utmaningar.

Som ni kan föreställa er, när man har en oförutsägbar sjukdom som multipel skleros (MS), ta en lång, hård titt på din ekonomiska hälsa är viktigt. Även om du inte vill tänka på det nu, kan din medicinska räkningar hamnar stiga senare på grund av sjukdomsprogression (eller du kan behöva anställa extra hjälp), och så du vill vara beredd ekonomiskt för vad som än händer.

När du checkar ut din ekonomi, se till att inkludera pluskolumnen och minuskolumnen. Du kan göra detta på flera olika sätt - genom att skriva listor över dina inkomstkällor och kostnader, genom att hålla en daglig tidning pengar som kommer in och pengar att gå ut, eller genom att fylla i ett lån ansökningsblankett (när du fyller i alla dessa ämnen, vet du din situation ganska bra!).

Bara hålla i minnet att det känns alltid bättre att börja med pluskolumnen. Här är detaljerna som du bör tänka på:

  • Inkomstkällor: Dessa inkommande källor kan inkludera inkomster, tillgångar, alla former av ekonomiskt stöd (inklusive barnbidrag och underhållsbidrag), VA fördelar, räntor och utdelningar, matkuponger, offentligt stöd, hyresintäkter, livförsäkringar, ersättningar till anställda, och allt annat du kan tänka dig.
  • Kostnader: Dessa utgående kostnader kan innefatta bostäder, mat, transporter, verktyg, mobiltelefon, kabel, kläder, lån, inteckningar, bil betalningar, ränta på tillgodohavande, arbetsgivar avdrag, underhållsbidrag, fastighetsskatt, försäkringar, sjukvård, recept, rehab , personlig assistans, och allt annat som dränerar kassakistor.

Du kan överväga att få en kredit rapport från en av de tre kreditupplysningsföretag - Equifax, Experian, eller Transunion - för att se var du står. Du har rätt till en gratis rapport per år från varje av dessa organ. Kolla Annual, som är den centrala webbplats som de tre företagen som skapats så att allmänheten kan lätt begära gratis rapporter.