Vad är en V motor?

June 28

AV-motor, även känd som en V-motor, är en vanlig typ av förbränningsmotor. Det kännetecknas av "V" -form att cylindrarna gör när de ses från framsidan av motorn, som är vinkelrät mot axeln för vevaxeln. Förespråkarna för V-motorkonstruktionen citerar ofta sin allmänhet kortare längd, höjd och vikt som skäl för sin lockelse.

Den konventionella notation som används för att beteckna storleken på en V-motor är bokstaven "V" följt av antalet cylindrar motorn har. Till exempel är en V-motor med sex cylindrar kallas en V-6. AV-konfiguration motor kan vara så liten som en V-twin med bara två cylindrar spegling varandra över vevaxeln eller så stor som en V-24 i lokomotiv.

Den V-motor består av två banker, eller rader, cylindrar som fäster till en enda vevaxel. Typiskt cylindrarna är belägna på en 60- eller 90-graders vinkel. Bankerna i en V-6 är vanligtvis 60 eller 90 grader, och stranden av en V-8 motor ligga vanligen i en 90-graders vinkel.

Denna typ av motor som brukar arrangeras i konfigurationer av V-6, V-8, V-10 och V-12 i bilar, även om de inte är exklusiva för bil användning. V-tvillingar är en stapelvara i vissa motorcykeltillverkare, och andra har hittat sätt att införliva V motorer från en V-4 eller V-5 till en V-8 i sina cyklar. V konfigurations motorer V-16, V-20 och V-24 är ganska ovanliga i bilanvändning och är begränsade till främst stora lastbil och lok användning, med några undantag.

Överklagandet av V-motor design kommer från dess tendens att vara lättare och kortare i höjd och längd än en inline layout med samma cylindernummer och förskjutning. Den korta längden på V-design gör att fordonstillverkarna att förkorta längden på huven och använda det utrymmet för andra ändamål. Den V-motor tenderar att medge högre vridpåkänningar och rotationshastigheter som en följd av sin starka kort vevaxel.

Konfigurationen radmotor, däremot, är en mycket enklare konstruktion än den V, med en enda bank innehållande alla cylindrar i rad. Den större block och avståndet mellan cylindrarna ofta orsakar inline att ha en jämnare kraftutveckling samtidigt producera mer vridmoment. Inline layouter är tyngre och mycket längre än V-typ motorer, dock, och de kräver mer utrymme i fråga om längd.

  • AV-motor innehåller en enda vevaxel.