Vad är en gemensam kostnad?

June 3

En gemensam produkt kräver två eller flera avdelningar för produktion. När detta inträffar, kan ett företag uppleva begreppet en gemensam kostnad. Denna kostnad uppstår då en enda råvara kräver minst två avdelningar för att omvandla objektet till en användbar bra. Utilities är ett vanligt exempel på ett gemensamt kostnad. Ett företag behöver ofta el att köra flera maskiner i produktionsprocessen, och i detta fall skulle en gemensam kostnad vara ett objekt eller objekt bolaget behöver för att producera en enda produkt.

Processen kostar fördelningssystemet är en vanlig källa till gemensam kostnadsanalysen. Under processen kostar metoden, producerar ett företag homogena varor på en kontinuerlig basis. De kostnader som uppstår för att producera dessa poster är därför gemensamma kostnader i naturen. Till exempel kan producera en kolsyrad dryck kräver sirap, malt, sötningsmedel, flytande smakämnen, och flera bitar av raffineringsutrustning. Var och en av dessa poster utgör en gemensam kostnad eftersom de är nödvändiga för att producera flera produkter, inklusive olika smaksatta drycker.

När ett företag fördelar kostnader för sina produkter, de vanligtvis gör det genom att tilldela dem efter varje produktionsprocess. Detta möjliggör en korrekt fördelning av varje gemensam kostnad. Det parti varor går igenom varje process möjliggör för företag att exakt spåra den del av gemensamma kostnader för varje parti. Till exempel, 100 enheter av cherry cola får en viss del av ett processâ € s kostnader. De 200 enheter root beer erhåller sedan en del av kostnader för sin serieproduktion.

Gemensamma kostnader är också möjligt när ett företag tillverkar biprodukter. Biprodukter resultatet när ett företag som använder en produktionsprocess möjliggör raffinering spillo material till användbara varor. Till exempel kan en timmertillverkaren använda de små delarna bort från standardvirke som sågspån. Detta ger bolaget möjlighet att använda sin utrustning för produktion av två varor från samma råvara. I vissa fall kan virket tillverkaren producera flis och sågspån, tredubblat sin producerade varor från samma tillverkningsprocess.

Inte alla företag upplever ett gemensamt kostnad i sina produktionsprocesser. Byggföretag, exempelvis, använder ett jobb beställning kostar metod. Alla poster för varje projekt avser endast att byggprocessen. Det är nästan omöjligt att ha en gemensam kostnad som alla oanvända poster för ett projekt kommer normalt att gå till avfallet högen. Resten av oanvända material är normalt inte säkert att använda på andra projekt.