Vad är en hårddisk Dock?

February 24

En hårddisk docka kan hänvisa till två olika saker, en inuti en dator och en utsida. Var och en av dessa poster utför samma funktion på ett helt annat sätt. De säkra en hårddisk och är ett sätt att säkert använda hårdvaran. Interna bryggor är lite mer än ett metallskal; externa bryggor har full drivkontroll hårdvara och en kabel för att möjliggöra samverkan med en dator.

Hårddiskar lagra information på magnetskivor kallade skivorna. Dessa skivorna snurra mycket snabbt i frekvensomriktaren. Spinn och vibrationer som en vanlig hårddisk genererar kommer att få den att röra sig om utan säkerhet och bygga upp en statisk laddning. För att hålla enheten på ett ställe och säkert bort statisk elektricitet, kommer datorer använder en hårddisk docka.

En intern hårddisk docka verkar som det är helt enkelt en vagga med skruvhål. Dessa bryggor är typiskt formad som ett "U" med flera hål i sidan. Det finns många fler hål än vad som finns på en vanlig hårddisk, som har fyra. Dessa ytterligare hål tillåter enheter från alla tillverkare att passa i en enda universaldocka.

Att sätta en enhet till ett av dessa vikar är en allmänt betraktas som en enkel affär. Enheter kan skjutas in i dockan så att änden med kabel uppkopplingar går mot moderkortet och den platta änden är borta. De fyra skruvarna sätts genom dockan väggen och in i enheten, säkra den på plats. Metall skruvar kontakta insidan av enheten och metallfacket; Detta gör den statiska att driv genererar att försvinna i computerâ € s ram.

En extern hårddisk docka har en vanlig hårddisk inuti ett hölje. Utformningen av externa höljen varierar kraftigt, men det i allmänhet faller i två grupper. I det första, är två metallskenor skruvas till driv, som sedan bringas att glida in i inneslutningen. Små kablar anslutna till baksidan av enheten, och då är det allt skruvas ihop, vilket gör enheten otillgänglig när datorn är igång. Denna typ av hölje är vanligt för externa hårddisk bryggor som bara har en enda enhet inom dem.

Den andra typen liknar en intern hårddisk docka, men utan resten av datorn. Driv glider in i en kupé och får normala uppkopplingar. Driv kan vara på räls eller klippt på plats. Kapslingen har vanligtvis en dörr, som kan öppnas och stängas när dockan är i drift, som ger tillgång till enheten. Dessa typer av hårddisk bryggor har ofta utrymme för mer än en enhet.

  • Hårddisk.
  • Hårddisk med fallet tas bort.
  • En extern hårddisk.