Vilka är de bästa tipsen för att göra eggless puddingar?

January 29

När du gör eggless puddingar, behöver en kock för att hitta ingredienser som kommer att tjockna puddingar i stället för ägg. Eggless puddingar behöver inte vara vegan; en kock kan använda antingen vanlig mjölk eller en icke-mejerimjölk. Ett antal ingredienser fungerar som förtjockningsmedel, inbegripet majsstärkelse eller arrowrot pulver. För smidig pudding, bör en kock använder en visp och en sil. Istället för att använda stärkelse tjockna pudding, vilket kräver matlagning, en del människor föredrar att använda banan, avokado, eller tofu.

På vissa sätt, vilket gör eggless puddingar är enklare än att förbereda en vaniljsås baserad pudding recept. Med traditionella puddingar, finns det en risk för puddingen ystningen när varm mjölk hälls i den varma, slagen äggsmeten. Använda majsstärkelse eller annan stärkelse eliminerar risken för ystning.

För att göra eggless puddingar som använder stärkelse som förtjockningsmedel, bör en kock kombinera stärkelsen med socker och lite salt i en kastrull. Hon ska sedan långsamt häll i mjölken under uppvärmning kastrullen. För att förhindra att mjölken från brännhet eller brännande, vissa kockar använder en dubbel panna eller placera en metall bunke över en kastrull med sjudande vatten. Vattnet är varmt nog att laga pudding men inte tillräckligt varm för att bränna den.

Vid eggless puddingar, vill ha en kock att undvika klumpar i puddingen, som bildas när stärkelse eller andra ingredienser inte löses fullständigt i vätskan. En tråd eller silikonbelagd visp kommer bidra till att bryta upp eventuella klumpar under tillagningen. Efter puddingen förtjockas och kokta, kan kocken välja att trycka den genom en finmaskig sil, vilket eliminerar eventuella klumpar och resulterar i en mycket slät pudding.

Ett annat alternativ när de förbereder eggless puddingar är att använda en frukt som är rik på fett, till exempel avokado, för att byta ut ägget. Avokado tjockare pudding och inte lämnar en märkbar smak. När en kock använder avokado eller annan frukt, såsom en banan, för att göra en eggless pudding, hon inte behöva laga pudding. Istället kan ingredienserna pureed tillsammans och sedan spooned in serveringsfat.

Tofu fungerar som ett annat ägg ersättare när du gör pudding. Silken tofu ger den bästa texturen för pudding. En fast eller extra-fast tofu blir för tufft och grynig. Som med puddingar gjorda av avokado, gör tofu baserade puddingar behöver inte kokas. Ingredienserna, vanligtvis tofu, socker, och en icke-mejerimjölk, helt enkelt blandas samman. Vissa kockar lägger smaker som choklad eller vanilj.

  • Avokado kan användas för att ersätta ägg i pudding recept.
  • Majsstärkelse används typiskt för att förtjocka pudding.