Vilka är de olika Källor till Natural Melatonin?

December 11

Mest melatonin används i 2011 görs syntetiskt, även om det finns ett antal naturliga melatonin källor. Detta hormon produceras i en del av hjärnan som kallas tallkottkörteln. Det finns även i andra dagaktiva djur, reglera sömncykel, så att dessa djur sover under natten och är vaken under dagen. Melatonin kan utvinnas ur hjärnan hos dessa djur och används i melatonin tillskott. Växtbaserade alternativ kan saluföras som naturligt melatonin, men dessa tillägg inte innehåller någon melatonin.

Melatonin skapas i hjärnan som ett svar den naturliga cykeln av dag och natt. I de flesta människor, nog av detta hormon skapas naturligt att framgångsrikt starta sömncykeln, även om melatonin nivåerna kan släppa av på vintern och som en person åldrar.

Djur som är vaken under dagen och sover på natten producerar också melatonin att reglera denna cykel. Den enda naturliga källan till melatonin som kan användas i medicin kommer från tallkottkörteln av dessa djur. Begravd djupt inom hjärnan hos kor, får och andra dagaktiva djur, kan tallkottkörteln skördas och melatonin heras. Även resten av djuret inte går till spillo, skörda denna körtel är inte en kostnadseffektiv process. Dessutom kan virus som finns i hjärnan hos djur orsaka sjukdom hos människor, så naturligt melatonin som samlats in från animaliska källor är inte allmänt används längre.

Numera finns inte tillgängligt naturliga melatonin i större delen av världen. Företag som förpackar denna drog som en naturlig melatonin brukar använda syntetiska melatonin som inte inkluderar konserveringsmedel, färgämnen eller tillsatser. Denna typ av melatonin görs i ett laboratorium och inte härrör från naturliga källor.

Bortsett från verkliga melatonin, det finns ett antal växtbaserade alternativ som ibland betecknade som naturliga melatonin. Extrakt från växter i gräset familjen används i vissa läkemedel istället för djurbaserade melatonin. Dessa extrakt är ofta märkta som "Gramineae", som är den växtfamiljen i vilka dessa gräs påträffas.

Syntetiska och naturliga melatonin används ofta av personer som har svårt att sova. Det kan hjälpa människor att komma över jetlag snabbare samt de som har långsiktiga sömnproblem. Eftersom melatonin produktionen minskar i tallkottkörteln med åldern, kan en person komplettera sin naturliga försörjning av detta hormon med melatonin piller.

  • Melatonin, som förekommer naturligt i människokroppen, är ansvarig för att främja sömn.
  • Melatonin är ett hormon som utsöndras av hjärnans tallkottkörteln.
  • Melatonin tillskott är antingen syntetiska eller härrör från djur.