Vad är en mantlepiece?

March 23

En mantlepiece eller mantel, är en hylla monterad ovanför en öppen spis. Termen används för att hänvisa till den omgivande dekorativa beklädnads samt i vissa fall. Dessa hyllor kommer i en mängd olika utföranden och material för att lägga dekorativa accenter att öppna eldstäder. Den mantlepiece själv är en bra plats för att visa fotografier och prydnadsföremål, även om potentiella värmeskador bör beaktas när de placeras i närheten av en brand.

Öppna eldstäder kan installeras utan en mantlepiece när en enkel och avskalade estetiska önskas. I andra fall kan manteln begränsas till en vanlig hylla ovanför eldstaden. Full mantlar som fungerar som en fasad för hela spisen finns också, även om de tenderar att bli dyrare. Vanligtvis är en mantlepiece utformas och installeras med den övergripande utseendet på ett rum i åtanke. Särskilt i hemmen som speglar en viss historisk period, bör en mantel väljas med omsorg. Om obekväm med att installera en mantlepiece bör husägare anlita en erfaren entreprenör.

Det finns ett antal material för mantlepiece konstruktion att välja mellan, även trä, gips, och sten. Trä mantlar kan vara enkla eller ornately snidade från en mängd olika träslag. Generellt hårda träslag med en slät korn används och kan målas eller färgas. En trä mantel kan vara ett kostnadseffektivt och attraktivt alternativ som kommer att ha en lång livslängd, om väl omhändertagna.

Sten mantlepieces tenderar att vara dyrare, på grund av den intensivare arbetet med sten carving. En bred mångfald av stenmaterial kan användas, innefattande marmor, skiffer och kalksten. En sten mantel kan vara huggen eller vänster vanligt, beroende på önskad effekt. Villaägare försöka uppnå ett rustikt utseende kan använda monterade flodstenar som en mantel. Sten och kära tenderar att vara mer hållbara än trä sorten.

Gips mantlepieces kan variera mycket i kostnad. Gips är ett utmärkt material för utsmyckade mantel design eftersom det lätt kan formas och gjutas. Gips har också den fördelen av att vara patchable i händelse av skada. Reproduktion viktorianska gips och moderna mantlar finns tillgängliga från inredningsföretagen.