Vad är en kedja remskiva?

March 4

En kedja remskiva är en enkel mekanisk verktyg för att göra den fysiska handlingen att lyfta föremål mycket enklare. Bestående av en länkad kedja, ett metallhölje och flera växlar, använder en kedja remskiva fysik och geometri för att öka lyfteffektiviteten. Detta verktyg används inom branscher som sjöfart och tillverkning och har varit i drift i århundraden i en eller annan form.

Kedjan remskiva använder en mängd kedja storlekar beroende på jobbet den är byggd för att utföra. Tunnare kedjor är användbara i jobb som kräver snabbhet och inte innebär att lyfta massiva vikter. Stora, tjocka kedjor, omvänt, ta mer ansträngning för att köra genom kedjan trissa system, men de tål större belastningar. Mycket tanke tas i att välja den perfekta typen av kedja som ska användas i olika situationer.

En kedja remskiva bostäder är den mest synliga delen av mekanismen, och det varierar mycket i storlek. Tillverkade av hållbara metaller, såsom stål, låser höljet kugghjulen på plats. De är konstruerade för att tåla stora mängder tryck eftersom den punkt där höljet är ansluten till en stabil position, sannolikt en takbjälke eller kran, måste uthärda stora mängder av påfrestningar.

Kugghjulen i en kedja remskiva är det som gör det här systemet fungerar. Kedja remskivor kan ha allt från ett hjul till fem i många fall. Den enklaste enda hjul design har en kedja som matar in i huset och över hjulet och ut i andra änden. Genom att dra i ena änden, lyfter kedjan föremålet fäst vid den andra änden med större lätthet än genom manuellt lyfta den.

Enkla geometriska och fysikaliska principerna diktera att ju fler kugghjulen tillsatt i trissystemet, desto lättare lyftprocessen. För denna specifika ändamål, kan en kedja matas runt ett hus som innehåller flera hjul. När kedjan dras, absorberar varje hjul del av trycket från vikten och gör handlingen att lyfta objektet mycket lättare.

Kedjan remskiva sannolikt har varit i bruk sedan tiden för den industriella revolutionen eller redan innan, när tekniken först tillåtet för skapandet av kedjelänkar. Dessa verktyg fortfarande används av industrier som kräver förmågan att lyfta tunga laster, såsom tillverkning eller transport. Också vanligt i moderna användningen av kedjan remskivor är en automatiserad elektrisk wench som inte kräver människor för att göra den dragning av kedjan.

  • En kran kan använda en kedja remskiva.