Ska jag få svininfluensan Vaccination under graviditeten?

January 23

Kvinnor som är gravida kan löpa en ökad risk för att drabbas av smittsamma sjukdomar. Många experter är överens om att det är klokt att ta emot ett svininfluensavaccination under graviditeten. Svininfluensan, även känd som H1N1-viruset, är mycket smittsam och kan medföra allvarliga komplikationer i högriskindivider. Det anses allmänt fördelarna vaccineras uppväger de minimala risker för komplikationer. Du bör diskutera dessa risker med din läkare, eftersom han kan råda dig bäst.

Om du inte lider av en infektion eller feber, och du har inga allergier mot hönsägg, kommer din läkare troligen råda dig att ta emot svininfluensavaccination, även om du är gravid. Vaccinet odlas med ägg, så kvinnor med att allergi bör vara försiktig. Medicinska experter tror också att det finns förhöjd risk för missfall om en kvinna kontrakt svininfluensa under graviditeten. Detta beror på att H1N1 anses vara farligare än säsongsinfluensa.

Ta emot svininfluensavaccination under graviditeten kommer inte garantera att du inte kommer att krympa sjukdomen. Det kan dock minska graden för dig och ditt ofödda barn om du kontrakt svininfluensan. Under graviditeten kan ditt immunförsvar inte är lika starkt som det normalt är. Du är också mindre sannolikt att kunna kämpa mot infektionen utan komplikationer, bör du blir sjuk.

Många missuppfattningar omger svininfluensa och vaccinationer för viruset. Det är inte möjligt att ingå avtal svininfluensan från svininfluensavaccination under graviditet eller någon annan tid. Vaccinering, vilket görs genom injektion, inte innehåller en aktiv eller levande virus, vilket gör det omöjligt att dra ihop H1N1 från vaccinet.

Statliga hälsatjänstemän uppger att svininfluensavaccination under graviditeten är helt säkert. Det rekommenderas att du får din svininfluensavaccination så snart den blir tillgänglig före influensasäsongen. Även om det var en gång nödvändigt att ha en säsongsinfluensa skott förutom vaccination H1N1, är skydd nu kombineras till ett skott. Detta kommer att säkerställa maximalt skydd mot de flesta stammar av influensa.

Om du får din influensa skott under graviditeten, kommer antikroppar utvecklas i din kropp för att skydda dig och det växande fostret. Experter tror också att det finns en chans att extra skydd för ditt barn även efter födseln. Det rekommenderas att du undviker nässprayen vaccinet under graviditet, men eftersom denna form innehåller små mängder av försvagade levande virus.

  • En gravid kvinna bör alltid rådfråga sin gynekolog innan hon har ett vaccin eller tar några mediciner.
  • Frekvent handtvätt är viktigt att bekämpa influensa under graviditeten.
  • Säsongs influensa skott kan kombineras med H1N1 skott.