Vad är Cymbaler?

November 12

En cymbal är en cirkulär slagverksinstrument som skapar ett ljud när det träffas av en trumpinne eller kraschade mot en annan cymbal. Det finns många olika typer av cymbal, inklusive hi-hat cymbal, stänk cymbal, och rida cymbal. En grundläggande trumset har oftast tre cymbaler. Brons och koppar är två av de mer populära metaller som används i cymbal konstruktion.

Det finns två huvudsakliga metoder för att framställa dessa instrument: gjutning och stämpling. Gjutningsmetoden innebär att hälla flytande metall till former som nära påminner de slutliga dimensionerna hos en cymbal, medan stans involverar användning av maskiner för att pressa ut formen av en cymbal från ett ark av metall. Vissa av dessa instrument går igenom en hög temperatur värmebehandling avsedd att lägga vissa ljudegenskaper till instrumentet. Metall cymbal modeller kan göras hårdare genom värmebehandling. Värmebehandling av ett cymbal kan också lägga flexibilitet till cymbal.

En cymbal kräver omfattande hamrande att uppnå den perfekta mönstret och form för att producera skarpa ljud. Hand hamra enskilda cymbaler kan bli extremt svår. Många tillverkare använder tryckluftshammare för snabb, konsekvent hamrande. En cymbalâ € s ytspår oftast appliceras med en metall svarv maskin.

Den hi-hat cymbal används ofta som en primär tidtagare för ett band. High-hattar består av två cymbaler som sitter på toppen av en specialdesignad monter. I en hög hatt systemet, är botten cymbal stilla medan en fotmanövrerad pedal flyttar den övre cymbal upp och ner på en fjäder längst upp i montern. Den typiska high-hat cymbal är konstruerad för att en diameter på mellan 13 och 14 inches (cirka 33 och 35.6 centimeter). I genomsnitt hög hatt systemet, bör den nedre cymbal vara något tjockare än den översta att säkerställa en skarp ljud hörs.

Tillverkarna producerar de flesta rida cymbaler till diametrar mellan 18 och 24 inches (45,7 och 61 centimeter). Denna typ av cymbal kan ge en stadig rytm och är oftast den största cymbal i ett trumset. De har välvda centra och kan variera i tjocklek. Tjockleken på en åktur cymbal samt vilken typ av klubba eller stick som används för att slå det påverka tonen och volym på ljudet som produceras när den träffas. Tjockare modellerna producerar normalt en skarpare och starkare ljud än tunnare modeller.

Andra populära typer av cymbaler inkluderar stänk cymbaler, Kina cymbaler, och krasch cymbaler. Korta, högfrekventa ljud produceras av den genomsnittliga splash cymbal. Den kinesiska cymbal har uppvikta kanter och producerar skarpa, explosiva toner, medan krock cymbal är utformad för att framhäva rytmen.

  • Tas som togehter, cymbaler är en viktig del av en en trumset.
  • I ett trumset är cymbaler vanligtvis används som singlar i stället för par.