Unclogging Drains

February 11

Har du någonsin märkt hur otäcka ett igensatt sjunker kan få? Jag menar verkligen, tilltäppta sänkor är en av de otäckaste saker som en person kan ställas inför i sina liv. Med detta sagt, det inte behöver förbli. Förr i tiden, unclogging ett handfat skulle brukar kräva en hel del frustration, och typiskt ett samtal till en dyr rörmokare. Nu, istället för att ringa rörmokaren som din första alternativet, kan du spara den för de verkligt svåra nödsituationer när inget annat verkar fungera. Tills dess, är allt du behöver göra att följa dessa enkla riktlinjer för att få din diskbänk unclogged.

  • Diagnostisera problemet. När unclogging avlopp, innan du gör något drastiskt, du bör först försöka diagnostisera problemet. Ibland vad vi tycker om som en igensatt avlopp är faktiskt ett handfat som är helt enkelt långsamt rinna. Försök rinnande varmt vatten (det varmare desto bättre) för en liten stund. Detta kommer ofta att öppna upp i avloppet igen, särskilt om täppa beror på fett eller en liknande substans.
  • Använd en kemisk öppnare. För de tillfällen när varmvatten inte kommer att öppna ett avlopp, kommer du vill prova en kemisk öppnare. Den bästa formen av kemiska öppnare att använda är de som kommer att vara både miljösäkert, samt effektiva. Sådana öppnare har vanligtvis kaustiksoda och bauxit bland de viktigaste ingredienserna. Följ bara anvisningarna som anges av tillverkaren för bästa resultat.
  • Använd en kolv. Ett annat alternativ för unclogging avlopp är att använda en kolv. Kolvar fungerar bra på mer än bara en toalett avlopp, och kan vara mycket effektiva för att avlägsna en träsko från andra typer av avlopp samt. Tänk på att om du använder en kolv i ett badrum handfat, som du kommer att behöva blockera skvalpränna. Annars kommer du allvarligt begränsa effektiviteten av kolven.
  • Snake ditt avlopp. Du kan också orm din egen avlopp som en metod för rensning. Detta är samma typ av sak som en rörmokare skulle göra, och är lätt gjort själv. Du kan köpa ett hem orm kit på de flesta livsmedelsbutiker, liksom vid alla byggvaruhus. Följ bara anvisningarna när du gör detta, och var försiktig eftersom om du inte är försiktig och använder för mycket kraft kan skada rören i ditt hem. Eftersom hemma orm kit är oftast begränsad längd, om avloppet kvarstår efter slingra, kan du ha något annat val än att ringa en professionell rörmokare.