Vad är en kalvkött Escalope?

January 18

Den franska verb escalope betyder "att pilgrimsmussla", vilket är exakt hur det översätter i kulinariska teknik. Även termen kan användas för att beskriva något tunt skivad kött som dunkade platt, är kalvkött escalope kanske den mest rikligt förberedda och omfamnade. Detta kött kan användas i en rad olika recept, från sandwich skinka och ost för den berömda kalvkött cordon bleu att bli enkelt panerad och stekt med en enkel pressad citron för att avsluta det.

Enligt The Food Frankrikes escalope nämndes först i franska kokböcker i 1600-talet. Den har sitt ursprung i den norra, nästan helt landsbygden i landet. Först kockar uteslutande beredda kalvschnitzel, med andra vitt kött som kyckling och fläsk inte vara för denna behandling förrän senare. Under 2011 en kock försöker göra en maträtt ljud mer gourmet kan använda termen för ännu en tunn filé av skaldjur eller biff.

För att göra kalvkött escalope, kockar första skiva kalvkött över muskeln i stora, men tunna, nedskärningar. Det kan sedan vara krossas tunnare i en rad olika sätt. Vissa kockar kommer enbart pund kalvkött med en kötthammare eller rumpan av en stor kniv. Andra täcker snittet med plastfolie och rulla den tunnare med en brödkavel.

Flera skäl anges för varför kalvkött escalope vettigt att många kockar. En tunn nedskärning av kött kräver minst tid att laga mat. Vidare kommer en bra hamrande producera en mer anbud skära av kött med mindre felande brosk. Dessa nedskärningar också bättre absorbera eventuella kryddor som används i receptet.

När kalvkött har gjorts tunn, kan den framställas på flera ikoniska sätt. Många kockar kommer bröd filéerna genom att doppa dem i separata skålar med ströbröd, mjöl och ägg, och sedan steka dem snabbt i en het, oljad stekpanna. I samma panna, kommer många kockar sedan steka upp några grönsaker som kapris eller lök, tillsammans med några örter, för att toppa escalopes för den slutliga presentationen. Detta är det mest grundläggande sättet att göra escalopes.

I Tyskland är filéerna stekt i smör för en gemensam entree kallas wiener schnitzel. För en Milanese version är den Panering ofta sammansatt av parmesanost att ge det en saltare och tangier beläggning. Ofta är en sås gjord för att ge de escalopes mer fukt. Vanliga ingredienser för denna sås inkluderar citron, smör och salvia.

En av de mer komplexa användningar av escalope, antingen kalvkött eller mer populärt kyckling, är såsom de yttre skikten av cordon bleu. Detta kräver fyllning tunna skikt av skinka och ost i mitten av två kalvkött escalopes. Dessa kan sedan panerad och stekt, sedan senare toppat med en krämig mornay sås av smör, parmesan, vitlök, mjölk, mjöl, salt och peppar.

  • Parmesan är en hård, lagrad ost som används i många rätter.
  • Kalvkött.