Hur väljer jag det bästa medicinsk transkription programvara?

October 10

Välja den bästa medicinska transkription programvara beror främst på de behov som transkribera. Program kommer med ett brett utbud av funktioner och olika nivåer av komplexitet. Programvara bör också följa alla lagar och förordningar som är anslutna till sjukvård relaterad information. Det är också lämpligt att fastställa de krav som kunderna kompatibilitets innan de köper ett program.

En av de viktigaste funktionerna i medicinsk transkription programvara är att den är kompatibel med lokala föreskrifter för kommunikation av vårdrelaterad information. Till exempel i USA, är patienterna skyddas av Health Insurance Bärbarhet och Accountability Act (HIPAA). Denna handling av kongressen ger patienterna en viss standard av privatlivet via standardiserade metoder för att säkra hälsoinformation. Det finns även nationella standarder för hälsoinformation kommunikation som måste följas. En transcriptionist kan behöva köpa programvara som är kompatibel med regler som dessa för att stanna kvar i verksamheten.

Det finns ett brett utbud av funktioner som finns i medicinsk transkription programvara. Sammantaget de är inriktade på att hjälpa transkribera kompletta projekt så snabbt som möjligt med bibehållen noggrannhet, så många arbetstagare inom detta område betalas per timme. Program varierar i hur de fångar, process, och organisera ljudfiler.

Programvara med ordet expanderfunktionen kan bidra till att påskynda skrivprocessen. Det erkänner ord inom de första viktiga linjer och fyllningar i resten av bokstäverna. Den transkribera börjar skriva in vanliga termer som används i dokumentet, och sedan varje gång transkribera börjar skriva, fyller programmet i ordet. Word expansions arbetar med förkortningar samt fullständiga villkor.

Medicinsk transkription programvara kan också programmeras för att fånga ljudet på flera sätt. De flesta program accepterar olika typer av digitala filer såsom de ner från filöverföringsprotokoll (FTP), uppgifter pinne, eller CD-skiva. Andra program kan använda röst capture-teknik för att dra ljud från externa källor som röstmeddelanden.

En annan typ av medicinsk transkription programvara använder taligenkänning teknik för att överföra ljud till text. Många program sätter också skiljetecken. Även om denna typ av programvara kan hantera de flesta av transkriptions projektet, är det fortfarande viktigt att transkribera att kontrollera den fullständiga texten för noggrannhet. Det är troligt att åtminstone några skiljetecken kommer att behöva läggas också.

Det finns även programvara för medicinska transcriptionists under utbildning. Ett typiskt program guidar användaren genom både lära processen att transkribera effektivt och utveckla en stark medicinsk term vokabulär. De flesta produkterna ger möjligheter till guidade praxis i ett brett spektrum av medicinska rekordformat också.

  • En CD med medicinsk transkription programvara.