Vad är en gaffeltruck Boom?

July 23

En gaffeltruck boom är en anordning som används för att utöka räckvidden för en gaffeltruck. En vanlig gaffeltruck är utrustad med två stift, eller pinnar, som kan användas för att lyfta och lägre lådor och pallar. En bom fastsättning tillåter användare att lyfta laster över ett större intervall, och ger en stor flexibilitet så att gaffeltruck kan användas för ett bredare spektrum av applikationer. En gaffeltruck bom kan betraktas som en kombination mellan en traditionell gaffeltruck och en liten kran.

Dessa bommar passar direkt över pinnarna på en gaffeltruck, och är säkrade på plats med hjälp av kedjor eller klämmor. Grundläggande modeller har en bom eller arm, som sträcker sig ut framför maskinen. Mer komplexa modeller har en vertikal stigare att stödja bommen och ge den större räckvidd. Dessa enheter med inbyggda pigga ofta kallas höghus modeller.

Vissa gaffel bommar är utformade för att teleskopet ut, medan andra har en fast längd. Köparna kan också välja bommar som vrider sig från sida till sida, men standardmodeller stå stilla. Varje gaffeltruck bom har fått betyget att rymma en maximal belastning, så köparna ska matcha varje enhet till ett specifikt projekt för att undvika personskador eller skador. Det är också viktigt att hitta en bom fäste utformad för att passa en viss gaffeltruck konstruktion, som design och konfiguration av dessa enheter kan variera.

En av de stora fördelarna med att använda en gaffeltruck boom är att det tillåter operatörer att lyfta föremål högre eller nå över hinder. Till exempel, dessa bom bilagor möjligt för användare att flytta byggmaterial upp på taket eller andra berättelsen av en byggnad, även om en byggnadsställning eller annat hinder är i vägen. Dessa maskiner fungerar också som ett effektivt sätt att ställa tunga taket utrustning, eller för att ta bort gamla luftkonditionering och uppvärmning enheter. Den gaffeltruck bom gör det lättare att rymma tunga eller konstigt formade poster som inte skulle passa säkert på en vanlig gaffeltruck.

Innan du investerar i en gaffeltruck boom, bör köpare anser säkerhets- och rättsliga aspekterna av dessa enheter. Förenta staterna (USA) Occupational Safety and Health Administration (OSHA) tillåter inte användare att lägga några bilagor till en gaffeltruck som inte är specifikt säljs med maskinen. Det enda undantaget är om trucktillverkarna tillhandahåller skriftlig tillåtelse och försäkran om att den angivna enheten kan användas säkert med denna hiss. Utan detta skriftligt tillstånd, kan företag står inför böter från OSHA och andra säkerhetsmyndigheter.

  • Gaffeltruckar kan ladda stora objekt när bommarna är fästa fordonen.