Vad är en fiberoptisk Lens?

June 23

Fiberoptiska linser används i objekt som lampor och kameror. Dessa typer av linser är oftast glasföremål som finns i en metall eller plast församling som antingen innehåller eller anbringar ett ljus eller en kamera. Lampor som använder fiberoptiska linser är oftast för teater eller dekorativ belysning. Fiberoptiska lins beslag för kameralinser ligger oftast i spionkameror som de som används av brottsbekämpande eller privatdetektiver. Dessa kameror är oftast används för övervakning eller skadeförebyggande.

När det används för belysning, fiberoptiska linser hjälpa en ljusdesigner fokus och direkt den diffusa skenet av fiberoptisk belysning. Typer av lampor som använder fiberoptiska lins församlingar att driva inkluderar fiberoptiska spotlights, downlights och dekorativa lampor. Dessa lampor används i teaterbelysning samt i inredningen dekorativ design belysning.

Flexibla fiberoptiska kameror kan också kallas spion omfattningar eller orm kameror. De sysselsätter en fiberoptisk lins vid slutet av en flexibel slang som kan manipuleras för att bästa positionen en dold kamera. Denna typ av dold kamera används oftast gömd i en väska eller för att dölja en kamera bland vägg eller hylla fixturer.

Fiber-optik i huvudsak ljus som sänds över fibrer av specialglas. Förutom kamera och ljusteknik, kan fiberoptisk teknik användas för att överföra många typer av data. Användning av fiberoptiken teknik är vanligtvis dyrare än dess elektriska motsvarighet. Dess bättre att elektriska signaler eftersom fiberoptik är inte mottagliga för störningar från andra elektriska enheter i närheten, vilket gör dem ett bra val för studios och kontor som använder många eldrivna apparater. Användning av fiberoptiska kameror kan också bidra till att säkerställa en spion kamera signalen inte avsiktligt eller oavsiktligt avbrytas eller inaktiveras av elektrisk återkoppling.

Spy kameror används ofta för att fånga missbrukare i agera av att missbruka sina offer. En välplacerad dold kamera kan bekräfta fall av misstänkt barn eller övergrepp mot äldre, vilket kan förekomma i händerna på släktingar, vaktmästare, eller bekanta. Dolda kameror kan också användas för att spela in brott som stöld och kan användas som en backup till en synlig kamerasystem ifall de synliga enheterna är handikappade eller förstöras. Dolda flexibla fiberoptiska objektiv kameror används oftast av taktiska lagen under övervakning av en brottsplats.

Pinhole spion kameror involverar fiberoptiska lins församlingar som är extremt små, ibland mindre än en amerikansk dime mynt. Dessa kameror kan fokuseras för att fånga bilderna på nära håll, en funktion som ofta är nödvändigt vid övervakning lådor i vilken valuta hanteras. Exceptionellt små, tätt fokuserade kameror kan identifiera stöld som händer i ett dolda områden, och kan hjälpa till att fånga en kassörska i agera av snatteri ur kassan eller manipulera registerdata.

  • En spion kamera kan användas för att dokumentera och bekräfta ett fall av misstänkt barnmisshandel.