Hur kan jag förbereda min barn för min skilsmässa?

September 20

Skilsmässa, tyvärr har blivit verklighet för nästan hälften av äktenskapen som utförs i USA, men dess regel gör det inte lättare för barn att acceptera. Skilsmässa ofta bär samma känslomässiga tyngd för barn som ett dödsfall i familjen eller en oväntad omlokalisering. Förbereda ett barn för verkligheten i en skilsmässa kommer aldrig att bli en enkel process för alla föräldrar. Rädslan för att orsaka permanenta känslomässiga ärr eller alienera barn för livet är mycket legitima, så båda föräldrarna måste vara överens innan att ha några samtal om skilsmässa med sina barn.

En av de viktigaste sätten att förbereda ditt barn för skilsmässa är att se till att du är förberedd först. Det finns ett antal självhjälps guider tillgängliga som behandlar de specifika frågor kring barn och skilsmässa. Äktenskapsrådgivare bör också kunna ge föräldrar med okomplicerad råd om att bryta nyheter till yngre barn.

Även informella samtal med andra skilda föräldrar kan vara upplysande. Ställ specifika frågor om deras första tillvägagångssätt och den oro deras barn uttryckt. Det kan också finnas stödgrupper för barn till skilsmässa, som kan ha vissa broschyrer.

Många föräldrar står inför en skilsmässa oroa de psykologiska och känslomässiga skador deras handlingar kommer att orsaka ett barn. Sanningen är, oavsett hur noga du ta upp ämnet eller hur många eufemismer du använder, är nyheten i denna storleksordning kommer att orsaka viss känslomässig skada barn. Det kan inte undvikas. Den goda nyheten är att de flesta barn är otroligt motståndskraftiga och bättre på att hantera än vi tror. Förbereda ditt barn för första skilsmässan diskussionen kan helt enkelt vara en fråga om att hitta rätt tid och plats.

Ett sätt att ta upp frågan om skilsmässa med ett barn är att tänka på hans eller hennes ålder nivå. Termer som hemskillnad, äktenskapsskillnad eller vårdnad kan låta främmande för ett yngre barn, men en fem år gammal förstår vänskap och argument och besök. Du kanske vill förklara att mamma och pappa försöker vara vänner, men de behöver för att leva i olika hus så de kan sluta bråka om saker. Ibland får du besöka pappa och ibland bor du med mamma. Mindre barn kan inte ens se dessa separata besök som något mer än att leva i två olika hus.

En annan svår fråga kring skilsmässa är känslan av ansvar. Äldre barn som bevittnat slagsmål mellan föräldrarna kan känna ett visst mått av personligt ansvar. Om de inte hade fötts eller om de inte hade bett om så många leksaker eller vad som helst, skulle mamma och pappa inte bråka om pengar så mycket.

Som förälder måste du försäkra äldre barn att problemen mellan mamma och pappa är inte deras fel. Ber om ursäkt för något ett barn kan ha av misstag hörde under en hetsig diskussion. Så smärtsamt som en skilsmässa kan vara, kan bevittna flera år av fysisk eller psykisk misshandel vara ännu mer skadligt för ett barn.

Framför allt vara så ärlig med ditt barn om din förestående skilsmässa som du kan vara. Förklara frihetsberövande termer i klartext: "Du kommer att leva med mig i detta hus för skolåret, och pappa hämtar dig på fredagskvällarna för att bo på hans hus för helgen Under sommaren kan du bo på. mitt hus eller pappas hus. Ibland får du jul med mig och ibland har du Påsk på pappas hus. " Barn vill ofta höra vad som kommer att förbli densamma för dem, till exempel skolgång och deltagande i sport eller andra intressen.

Det kan finnas några andra svåra frågor kring skilsmässa som kräver betydande känslighet. Om en förälder nekas frihetsberövande rättigheter, kan den andra föräldern måste ta upp ämnet försiktigt med ett barn. Man kan säga, "Jag vet att du saknar att se mamma, men just nu är hon inte frisk och hon måste bli bättre innan hon kan besöka dig." Övervakad visitation kan vara en stressig tid för både föräldrar och barn, så du kan behöva förklara varför den trevliga damen måste vara i rummet när ditt barn tillbringar tid med pappa. Yngre barn kan ofta klara enklare förklaringar, så kom ihåg att stanna på deras nivå och svara på deras frågor ärligt.

  • Ett par kan behöva förklara för sina barn att de inte kan leva i samma hus om de är argumenterar hela tiden.
  • Förbereda ett barn för första skilsmässa diskussionen kan vara en fråga om att hitta rätt tid och plats.
  • Ett barn kommer att möta några känslomässiga skador oavsett hur nyheten om skilsmässa är öppnad förpackning.
  • Barn som bevittnat slagsmål mellan föräldrarna kan känna ansvar för en skilsmässa.