Vad är en Core Barrel?

May 29

En kärntrumma är en skäranordning som är cirkulär i utformningen, med ett öppet mittparti. Denna bit av maskiner används vanligtvis för att skära igenom extremt hårda ytor, såsom berg botten bottnar och stål armerad betong. Det finns tre huvudsakliga typer av kärn fat borrar: standard fat, diamant fat och roterande fat. Denna typ av utrustning används typiskt av industriella byggföretag och geologiska undersökning team.

Kärn fat brukar monteras att stabilisera utrustning, till exempel en borrigg eller en lastbil rigg, som kan manövreras med färre arbetare och används för mindre kärnor. Pipan är gjord av en mängd härdade material, såsom stål och titan, som är utformade för att tåla stora mängder tryck, och har en rad av skärtänder längs den nedre kanten. Tänderna kan vara tillverkade av liknande material som borren själv, och är ofta förstärkta med ytterligare metaller för tunga jobb. Dessa övningar tillverkas i olika storlekar, och ofta kan utformas för att specifikationerna för det köpande företaget. Vissa borrtyper har ytterligare borrning inre kärna.

En roterande härdcylindern är en tvådelad borrsystem som består av en snurrande borrskär, som rör sig runt en icke-roterande inre kärnan. Denna typ av borr används ofta för att penetrera hårt, knaprig sten på botten av havet, och är ofta i bruk på off shore oljeriggar för borrbrunnar. Borren vilar på ytan av berget och börjar spinna ned i den förkalkade sedimentet. Interiören icke roterande kärna kan införas periodvis att ta prover av berget för att analysera. Den stationära kärnan kan avlägsnas när som helst och ersättas med en sekundär roterande borr för tillsatt kraft.

En diamantkärntrumma liknar den roterande kärnan. Den sysselsätter en inre och yttre kärna för att få rock och mineralprover under borrprocessen. Diamanten bitars emellertid används i de fall då materialen är för svårt för en vanlig roterande trumma att penetrera. Diamant bit kan sättas in i den befintliga väl, och sedan roterar den yttre cylindern runt innerröret för att skära bort provet. Denna teknik är också fördelaktig i att förhindra någon yttre vatten tränger in i kärnprovet under extraheringen, vilket är ett primärt bekymmer vid borrning i havet.

  • En oljeplattform. En kärntrumma används ofta för att skära igenom den steniga havsbotten under borrning.