Gör alla amerikanska stater inkomst har skatter?

June 11

Eftersom mycket lagstiftning i hela USA är ganska jämn, får människor antar att lagar om inkomstskatter är liksom. Dock är varje stat inte samma sak när det kommer till beskattning, särskilt när det gäller inkomstskatter. Vissa stater inte ta ut några inkomstskatter, åtminstone inte någon statlig nivå skatter utöver federala inkomstskatter. Andra har helt enkelt en annan metod för att definiera "inkomst."

Till exempel, Tennessee och New Hampshire laddar bara inkomstskatter på utdelningar och räntor. Att flytta till en av dessa stater kan vara tilltalande för dem som vill betala mindre i skatt och vill behålla mer av sina surt förvärvade pengar. De kommer bara betala federal skatt på löner och andra inkomster.

Fyrtio-en av de femtio stater samlar in inkomstskatter på löner och andra medel som bedöms vara intäkter. Av de fyrtioett, trettiofem av dem basera takten inkomstskatt på en procentsats av vad du är skyldig i federala skatter eller med hjälp av en persons bruttoinkomst för att fastställa skuldbeloppet till staten. Vissa använder skattepliktig inkomst, det belopp kvar efter tillåtna avdrag och kostnader, för att bestämma mängden av statliga inkomstskatter.

De stater som inte samlar inkomstskatter är följande: Alaska, Florida, Nevada, South Dakota, Texas, Washington och Wyoming. Detta faktum kan göra dessa sju stater särskilt attraktiv för människor som funderar på att flytta eller gå i pension. Att behöva betala skatt på social trygghet kan verka som en förolämpning mot någon, som skulle förvärras ytterligare genom att också behöva betala statlig inkomstskatt på dina egna pengar.

En annan viktig fråga att överväga är om du väljer att ta schablonavdrag eller att specificera olika undantag när det kommer till inkomstskatter. Du kan behöva hjälp av en professionell för att lämna lämpliga lagar avkastning, vilket kan skilja sig avsevärt från federala avkastning. Skattekoder kan vara förvirrande, även om det finns online-tjänster och programvara för att hjälpa dig att sortera dina inkomstskatter, om du vill ge det ett försök innan samråd med en professionell.

Å andra sidan, kanske du bara vill lämna elektroniskt för att få processen att gå snabbare, särskilt om du väntar en återbetalning. Återigen kommer statliga lagar varierar, så om du lämnar in elektroniskt, kontrollera om du behöver också att skicka en papperskopia via vanlig post när du lämnar in din statliga inkomstskatter.

  • Texas samlar inte in statlig inkomstskatt.
  • Alaska är en av sju stater som inte samlar statlig inkomstskatt.
  • Florida tar inte ut en inkomstskatt.
  • Vissa amerikanska delstater ut några extra skatter förutom vad individer betalar till den federala regeringen.