Vad är en robotarm?

October 26

En robotarm kan vara något av ett antal mekaniska, programmerbara enheter som är utformade för att manipulera objekt på ett sätt som liknar den mänskliga armen. Robotarmen är en av de mest användbara bitar av teknik som ska införas i 20-talet, och blev snabbt en hörnsten i många områden i tillverkningen. Den kan användas för många olika arbeten och funktioner som kan vara alltför omständlig, svårt eller farligt för en människa att göra. Du kanske först tänker på bilindustrin när man tänker på robotarmar, men de kan användas till många andra användbara uppgifter förutom svetsning och målning bildelar.

Den första robotarm utvecklades på 1950-talet av en forskare vid namn George Devol, Jr., inför vilken robotik var till stor del produkter av science fiction och fantasin. Utvecklingen av robotik var långsam ett tag, med många av de mest användbara program som arbetar med utforskning av rymden. Användningen av robotar för att hjälpa till industrialisering Werena € t fullt ut till 1980-talet, då robotarmar började integreras i bil och andra tillverkningsmonteringslinjer.

När du arbetar på ett sätt som liknar den mänskliga armen, kan robotarmar fortfarande har ett mycket bredare utbud av rörelse eftersom deras design kan vara rent upp till fantasin av deras skapare. Fogen som förbinder segment av en robotarm, till exempel, kan rotera samt röra sig som ett gångjärn. Slutet på robotarmen som syftar till att faktiskt göra det arbete som den är konstruerad för kallas sluteffektom, och kan utformas för praktiskt taget alla uppgifter, till exempel gripande som en hand, måla, hopskruvningsjobbet och fler. Dessa robotar kan fästas på ett ställe, till exempel längs ett löpande band, eller de kan vara mobil så kan de transporteras att göra en mängd olika uppgifter på olika platser.

Autonoma robotarmar är utformade för att programmeras och sedan lämnas ensam att upprepa sina uppgifter oberoende av mänsklig kontroll. Omvänt kan en robotarm också utformas för att drivas och styras av en mänsklig varelse. En situation där de mänskliga styrda robotarmar är viktiga i utforskning av rymden, där robotarmar kan användas för att manipulera en tung nyttolast eller utföra annat arbete i rymden som skulle vara svårt eller omöjligt för en astronaut att göra.

  • Robotarmar har ett antal industriella tillämpningar.
  • Bomb-desarmera robotar brukar innehålla armar eller sensor master som kan ledade.