Vad är Kant Shears?

March 19

Kant saxar är en typ av gräsmatta eller trädgårdsverktyg utformade för att tillåta en person att enkelt och bekvämt trimma vegetationen vid kanten av ett område. Dessa saxar är oftast utformade som andra typer av trädgårdssaxar med två böjda blad som kommer samman för att skära på ett sätt som liknar en sax. Den stora skillnaden mellan dessa sax och de flesta andra är att kantsaxar har oftast ett långt handtag som gör att en person att trimma kant av en gräsmatta eller trädgård utan att behöva böja mycket långt.

Även om det finns olika tillverkare av kantsaxar, var och en erbjuder ett antal olika modeller, de flesta av dessa saxar tar en liknande form. Generellt så är alla utformade för att tillåta en person att lättare trimma kant av en trädgård eller gräsmatta, utan att placera alltför stor belastning på hans eller hennes rygg och axlar. Användning av andra typer av saxar, såsom vanlig trädgårdssaxar, kan kräva någon gör kantarbete för att böja sig ner flera gånger, eller utföra kant medan knä och krypa längs marken. Utformningen av kantsaxar typiskt avsedd att hjälpa en person lättare trimma kant av en gräsmatta utan att behöva böja eller knäböja.

Kant saxar är oftast utformade med två blad, ungefär som andra par av trädgårdssaxar eller sax. Dessa två blad skär och glida längs varandra, skapar en slät och ren skär när de används på rätt sätt. Som sträcker sig från dessa blad är dock vanligtvis ett långt handtag som lätt kan nå till midjan på en person som står och använda saxen för att nå växter nära marken. En vanlig design för kantsaxar använder ett par handtag, var och en ansluten till en av bladen, och när handtagen skjuts ihop bladen rör sig tillsammans för att skära.

En annan vanlig kantsaxar design använder endast ett handtag som är ansluten till båda bladen. Med denna design, är ett av bladen normalt fast i handtaget själv; detta är vanligtvis det övre bladet när den används. Den undre kniven kan rotera och effektivt öppna och stänga skärområdet mellan de två bladen. Dessa kantsaxar kan sedan användas med antingen en eller två händer genom att trycka saxen ner på marken, rotera den nedre kniven och skära igenom allt mellan de två bladen.