Vilka är de bästa tipsen för Diskmaskin Sanitizing?

August 5

Som med de flesta apparater, diskmaskiner tenderar att förbises när det gäller rengöring och en uppbyggnad av mat, fett och smuts kan göra det ohälsosamma. Några av de bästa tips för diskmaskin desinfektion inkluderar tvätt för hand först och sedan förvärma ditt vatten innan du kör den på tomt med en desinficerande medel. Försök att använda rengöringsprodukter som du normalt skulle använda på disken eller redskap, och oavsett vad sanitizer du väljer, stoppa tvättcykeln halvvägs genom att låta desinfektionsmedel sitta i tvättmaskinen i ca trettio minuter för att säkerställa en noggrann rengöring.

Även om diskmaskinen ser relativt obesudlade vid första anblicken, det är troligt smuts och grime fastnat i sprickorna. En av de bästa tips för diskmaskinen desinfektion är att i förväg rent det först innan du kör desinficeringsmedel genom den. En blandning av varmt vatten och diskmedel förutom en slipsvamp eller rengöringsborste kan användas för att rengöra runt de olika delarna inuti apparaten. För att vara säker på att du kan nå allt, avlägsna stället innan du rengör insidan och sedan tvätta alla innehavare eller behållare, såsom de som används för köksredskap och rack i hett tvålvatten innan du placerar allt tillbaka inuti.

Precis som du har att vänta på hett vatten att komma in innan duscha, bör du också förvärma vattnet för diskmaskinen. I de flesta hem är diskmaskinen ansluten till diskbänken, och rinnande varmt vatten från diskhon tills den förvärmes kommer också värma upp vattnet för diskmaskinen. Om detta ISNA € t fallet, kan du köra apparaten i några minuter med vattnet in på varmt innan du startar cykeln. Varmvatten är idealisk för rengöring, och se till att du använder det för hela processen är det mest effektiva sättet att diskmaskinen desinfektion.

Även om det kan vara frestande att spraya din apparat ner med en desinficerande eller desinficerande spray, du normalt inte bör använda några rengöringsmedel som du wouldnâ € t använda på dina rätter. Ingredienserna i dessa typer av rengöringsmedel är ofta för hårda för beläggning av diskmaskinen och gummitätningar som håller de olika delarna. I de flesta fall, ättika eller väteperoxid är det bästa för diskmaskinen rengöring, eftersom de är skonsam nog att inte skada din diskmaskin och kommer inte att lämna kvar några skadliga rester.

För den mest effektiva rengöring, bör någon agent som du använder för diskmaskin desinfektion tillåtas att sitta under en kort tid så det kan effektivt ta bort smuts och grime. Du kan oftast åstadkomma detta genom att stoppa apparaten halvvägs genom tvättcykeln efter youâ € ve sätta din ättika eller väteperoxid inuti. Låt det sitta i cirka trettio minuter och slå sedan på maskinen igen, gör det möjligt att avsluta cykeln.

  • Skölj slevhållare och ställningar i varmt tvålvatten innan han återvände dem till diskmaskinen.
  • Med tiden diskmaskiner kan bli innesluten i en ansamling av matrester.