Vad är Hibiscus moscheutos?

March 19

Hibiscus moscheutos, även känd som rosa mallow eller träsk-ros malva, är medlem i Malvaceae familjen av blommande växter. Kall hardy och perenn är det en underart av hibiskus infödda till Nordamerika. Blomma färger varierar från vitt till mörkrosa, med en karakteristisk mörkröd, rödbrunt, eller vinrött center. På grund av den mörkröda centrum av de flesta av dess blommor, är anläggningen ibland refereras som en röd ögon ros malva. Storlek och struktur reglerar anläggningen som ska kategoriseras som en subshrub.

När planterade längs flodstränderna, runt dammar, eller i närheten av vatten trädgårdar, hibiskus moscheutos växer upp till 60 inches (152 cm). Av alla perenner, har denna art den största blomman, med vissa sorter som når en blomma bredd av mer än 9 inches (23 cm). Leaf färger och former varierar från medel gröna hjärtat former till djupt glänsande grön med en form som liknar lönnlöv. Plantera spred typiskt genomsnitt ungefär 3 fot (1 meter.) Blooms visas vanligtvis i slutet av juni eller början av juli och resterande i full blom till slutet av augusti.

Fjärilar lockas ofta till de stora blommor och tunga lövverk av Hibiscus moscheutos, vilket gör anläggningen till en favorit för trädgårdar och hem trädgårdar. När det gäller gynnad miljö, Hibiscus moscheutos koloniserar främst i våtmarker eller i närheten av stora vattenkällor där fuktiga förhållanden är vanliga. För offentliga eller privata trädgårdar utan en damm, mosse eller annan vattenkälla, kräver anläggningen sandiga, lerig jord. Jord måste vara väl dränerad, men hålls fuktig och vattnas regelbundet. Oavsett plats, behöver anläggningen full sol exponering, som blommar och växternas tillväxt minskar i skuggiga förhållanden.

Oftast hittas i den sydöstra regionen av Förenta staterna, kommersiella tillgängligheten av Hibiscus moscheutos genom daghem och liknande växtleverantörer har bidragit viga anläggningen längs östra USA kusten och in i Ontario. Kanada har listat vissa sorter av hibiskus i Species at Risk Act, med Hibiscus moscheutos anges som en art av problem på grund av låga koloni populationer inom Kanada. Alternativt har andra internationella vetenskapliga bevarandeorganisationer listat anläggningen så säker i hela världen.

Många sorter och underarter av Hibiscus moscheutos har korsas av hobbyodlare och botaniker lika. Varje sort bär ett annat vanligt namn, oftast ges av uppfödaren. Även variationer är vanliga, alla är hybrider av H. moscheutos. Binomial namn på hybrider fortfarande klassas som Hibiscus moscheutos, med endast vanliga namn skiljer mellan underarter. Några vanliga namn och sorter inkluderar Wild Cotton, Bourdeaux, Blue River, Östra Rose Mallow, och Hibiscus x.