eSATA Jämförelse för Uppgradera din dator

October 21

eSATA är en populär anslutningsstandard för högpresterande externa hårddiskar. Även mindre kända (och ganska lite långsammare) än USB 3.0, är ​​eSATA visas oftare dessa dagar på konsumentnivå datorer.

(Självklart, om du vill hoppa in i striden just nu, kan du lägga till en eSATA-adapter-kort till din befintliga dator!) Du hittar massor av eSATA kringutrustning tillgängliga, väntar på porten för att visas på fler datorer - om du tror det låter som den statliga USB 2.0 var i ett decennium sedan, skulle du vara rätt. Liksom USB och FireWire, är eSATA plug and play.

I huvudsak handlar en eSATA-port som en förlängning av datorns interna Serial ATA hårddisk controller, vilket gör den idealisk för extern lagring (think applikationer som videoredigering och höghastighets backup). Till exempel kan du använda din eSATA-enhet som både en backup-enhet och en spermastation för dina digitala videoklipp.

eSATA används ofta med RAID driv matriser, som är externa fall med flera hårddiskar anslutna tillsammans. Med en RAID-array, är dataöverföringshastigheter ökat betydligt - tror flera enheter läser data samtidigt. (Eller, om du föredrar, kan du ställa in en RAID-array som har automatisk redundans, vilket skyddar dina data även om en av dina hårddiskar misslyckas!) Neat grejer faktiskt.