Vad är Reduction Tång?

November 9

Reduktions pincett används för att positionera och hålla benfragment i behandlingen av frakturer. I ortopedisk kirurgi, kan läkarna använda en rad reduktions pincett. Dessa kirurgiska instrument är utformade för återanvändning på flera patienter, och tillverkas av ett antal medicinska leveransföretag. Tillbehör som plattor som arbetar med specifika märken av tång finns också.

Motiv för reduktions pincett kan variera. Några har pekat tips medan andra kan ha bollar eller tandade gripdon. De kan öppna i varierande bredder och har låsmekanismer för att tillåta en läkare att exakt styra öppningsvinkeln. När ett par av reduktions tång är på plats, kan kirurgen aktivera låset för att hålla verktyget där, vilket också möjliggör handsfree användning.

I en enkel användning av reduktions tång, kan en läkare använda verktyget för att försiktigt plocka ut benfragment under rengöring en fraktur. Samma verktyg kan också användas för att hålla fragment på plats medan kirurgen passar en fixeringsanordning för att hålla benet stabilt under läkningsprocessen. I en fraktur där benet snaps rent, kan ett set eller pincett eller ett matchat par användas för att manipulera benet. Kirurger dra försiktigt, twist, och placera benet att rada upp den igen, vilket minskar fraktur så benet kan ställas in så att den kan läka.

Vissa är utformade för att användas i ett öppet snitt där kirurgen tydligt kan se platsen. Andra kan användas blinda, där kirurgen gör ett litet snitt för att införa reduktions pincett och manipulerar benet genom känsla. En bärbar röntgenapparat i operationssalen kan ge omedelbar återkoppling för att hjälpa kirurgen att avgöra om benen är i rätt position. När frakturen är helt reduceras, kan kirurgen fästa den vid behov, och kasta det att hålla benen.

Kirurger tenderar att utveckla preferenser för specifika verktyg i sitt arbete på grund av personlig erfarenhet. En läkare kan kräva en viss par reduktions pincett efter att ha utvärderat ett fall och utveckla en plan för angrepp. Vissa tycker om att arbeta med företag som erbjuder uppsättningar av samordnade pincett, tallrikar och andra verktyg som alla fungerar bra tillsammans. Medicinska leverantörer kan ge prov för utvärdering och testning för att låta kirurger att utforska sina verktyg innan köp. Detta kan vara ett användbart PR taktik också, ger ett incitament att byta leverantör genom att göra läkarna medvetna om nya alternativ.