Vilka är de olika typerna av orkestrar för barn?

February 17

Det finns många olika musikaliska organisationer tillgängliga för barn och unga vuxna, som specialiserar sig på en mängd olika musikstilar och instrument. Orkestrar för barn kan inkludera de som specifikt tillägnad stråkinstrument och blåsinstrument, medan andra kan ha en blandning av instrument. Vissa orkestrar för barn kan också ha ett tema eller typ av musik som spelas, t.ex. klassiskt, folkmusik eller jazz, och kan innefatta en sångare eller sånggrupp som medföljer orkestern. Många gånger en orkester specifikt inriktad mot barn artister kommer att använda en eller två audition processer för att avgöra varje spelares ställning kan dock samhälls orkestrar uppmuntra alla att delta.

Sträng orkestrar för barn är ganska vanliga och de består huvudsakligen av fioler och cello samt harpa och ibland piano. Dessa orkestrar spelar ofta klassisk musik, från Brahms till Bach, och följer regelbundet audition format för att hjälpa rank spelare i termer av deras musikaliska förmågor. Orkestrar för barn främst terar strängar kan ibland komma in tävlingar och tävla mot andra stråkorkestrar för utmärkelser och erkännande. Detta inträffar inte bara för sträng och klassiska orkestrar, men för andra musikgrupper och organisationer som presenterar olika instrument och aktörer, liksom.

Det är inte ovanligt att orkestrar till funktionen blåsinstrument tillsammans med stråkar, eftersom blåsinstrument bidrar olika ljud och notera texturer i utvalda musikstycken. Många av de andra instrument som lätt införes i sträng orkestrar inkluderar klarinett och oboe, liksom flöjt och piccolo. Fet och mer uttalade röster såsom trumpeter och tromboner kan också ingå i stråkinstrument, men är mindre vanligt än införandet av de övriga blåsinstrument. Vind spelare måste också gå igenom samma audition processen och stol placering, så att de med bättre spel förmågor kan utföra den första och andra delar av ett stycke.

Även klassisk musik är mycket vanligt i orkestrar, kan vissa orkestrar för barn hör många olika genrer av musik. Musik som västra, rock, jazz och folkmusik är bara några exempel på olika teman som spelas av orkestrar terar barn artister. Samhällsbaserade orkestrar får inte kräva en avancerad utbildning eller erfarenhet inom musik, önskar bara barnens vilja och glädje framföra musik för en publik. Stol placering kan användas för samhälls orkestrar terar barn, men får inte vara nödvändigt i vissa grupper.

  • Violiner kan vara en del av ett barns orkester.
  • Sträng orkestrar för barn innehåller ofta flöjter.