Vilka är symtomen av en Bladder Obstruktion?

November 4

Bladder obstruktion kan uppstå på grund av en rad olika tillstånd som påverkar män och kvinnor. Symptomen på blåsan obstruktion varierar också och kan omfatta smärta i buken, smärtsam urinering, täta urinträngningar, intermittent urinering och minskad urinflödet. Vissa med detta villkor inte kan kissa trots obekväma känslan av en full blåsa.

Även känd som primär blåshalsobstruktion är detta tillstånd som kännetecknas av en blockering av urinflöde, som uppträder vid blåsbasen. När effektivt diagnostiseras i början stadier, kan blåsan obstruktion behandlas framgångsrikt. Utan en snabb diagnos och behandling ansträngning emellertid irreversibla skador kan göras för att urinsystemet, liksom till njurarna.

Symptomen av blåsutloppsobstruktion kan orsakas av cancer i urinblåsan, stenar som har bildats i blåsan, en förstorad prostata, en uppbyggnad av ärrvävnad i urinröret eller tumörer i bäckenregionen. Ibland uppstår blåsobstruktion som resultatet av en missbildning som påverkar urethraâ € s ventiler eller som resultatet av en utspänd urinblåsa. Även om detta kan inträffa hos män, liksom hos kvinnor, det påverkar oftast mogna män. Hos män är det ofta antas vara prostatism eller en förstorad prostata, vilket är en liknande, men separata tillstånd som påverkar den manliga prostatan, men det kan också vara den bakomliggande orsaken till obstruktion.

Personer med blåsan obstruktion tenderar ibland att undvika urinering på grund av de smärtsamma effekterna av detta tillstånd. Därigenom emellertid förvärrar symptomen och leder till ytterligare komplikationer. Dessa komplikationer kan innefatta, men är inte begränsade till njurinfektion, njursvikt och sannolikheten att utveckla en kronisk urinvägsinfektion.

Bladder obstruktion symptom är både smärtsamt och irriterande. Ofta personer som lider av detta tillstånd upplever en intensiv och frekvent behov av att urinera på natten. När urinera, emellertid, en brännande känsla upplevs ofta tillsammans med smärta vid sidorna av buken. Samtidigt, kan urinflöde tenderar att vara mycket svag. Dessa symtom föran ofta en person att stiga flera gånger under kvällen som brådskande känns, vilket resulterar i en brist på sömn och leder till sekundära symptom såsom irritabilitet och trötthet.

I vissa fall kommer människor med en blåsobstruktion märker nyanser av blod i urinen. Vid undersökning, läkare upptäcker ofta en förstoring av njurarna, liksom förhöjda blodtryck nivåer. Utan ordentlig medicinsk behandling, kan en blåsobstruktion leda till ytterligare komplikationer, som kan omfatta njursvikt.

  • Utan en ordentlig, snabb diagnos, kan en blåsa obstruktion resultera i skador på urinvägarna.
  • Smärta i buken kan vara ett symptom på urinblåsan obstruktion.
  • Stenar i urinblåsan kan blockera flödet av urin och måste tas bort.
  • En genomskärning av en kvinnlig kropp visar blåsan i mörkrosa.
  • En förstorad prostata är en vanlig orsak till blåsobstruktion hos män.