Vad är en hjälpram?

Hjälpramen är en komponent i ett fordons chassi som rymmer motor- och styrkomponenter. Den återfinns i enhetsdos- kroppsbyggnadsmetoder, som har använts i hela världen på fordon sedan slutet av 1970-talet. En hjälpram är typiskt konstruerade av svetsade stålrör och är fäst till fordonsenheten-kropp medelst bultar. Hjälpramen gör det möjligt att bygga styr, motor- och transmissionsanordningar på ett ställe och installera den färdiga produkten i den färdiga bilen på en annan plats.

Fordonstillverkare har använt hjälpramen i decennier med stor framgång. Denna teknik användes först i flygplansproduktion. Flygplanstillverkare fann att genom att bygga farkosten i små sektioner, kan de monteras senare och en färdig flygplan kunde monteras mycket som en jätte pussel. Skeppsbyggare antog församlingen metoden och snart skepp byggs genom montering mindre, lättare till handtag hjälpram typ komponenter.

När biltillverkare började använda hjälpram monteringsmetoder i nya bilar, köpare var skeptiska och försäljning sjönk. Man trodde, av konsumenterna, att fordonen inte skulle bli så sund och stark som de som har en hel bild. Testning avslöjade snart dock att dessa fordon med enhetskroppskonstruktion och en hjälpram var faktiskt säkrare än full-inramade motsvarigheter. Försäljningen plockas upp och köparna kände sig bekväm körning och ridning i fordonen.

De tillsatta säkerhetsresultat från enheten body konstruktion förmåga att absorbera och avleda energi i händelse av en krasch. Genom att arbeta som en serie komponenter snarare än en enda, fast stycke stål, är chassit kan säkert absorbera energi en bit i taget. Detta sprider effektivt kraften av effekterna ut över ett brett spektrum av komponenter och minskar kraften på fordonets passagerare. Många racing-typ fordon har sedan antagit denna typ av konstruktion i ett försök att minska förarens skador.

Med fordonet monteras från olika komponentgrupper, är underhållet faktiskt minskat i kostnad också. Genom att ha möjligheten att ta bort trasiga delar som en hel undergrupp, mekaniker kan minska reparationstiden. Detta kan översättas med besparingar till fordonsägaren. Detta har kommit ytterligare till förmån för konsumenten som tillverkare bygga moderna bilar med en främre och bakre hjälpram, vilket gör det ännu enklare att reparera.

Det är också nu möjligt att avlägsna en skadad hjälpram och helt enkelt glida en ny en i dess ställe. Detta eliminerar kost gången på en ram riktningsmaskin och stora reparationsfakturor. Bilen har kommit en lång väg från den lilla styvt chassi av de första bilarna till den omsorgsfullt utformade fordonets chassi och komponenter i dag.

  • Moderna anfästningar göra bilar säkrare genom att hjälpa till att absorbera energi vid en kollision.
  • Hjälpramen är en komponent i ett fordons chassi som rymmer motor- och styrkomponenter.

Relaterade artiklar